53 четения

Докато банките смъкват лихви, местна кооперация дава 14%

НАЙ-ГОЛЯМАТА КООПЕРАЦИЯ В РЕГИОНА СИ ИЗБРА ПОСТОЯНЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ, КОЙТО ЩЕ СТОИ НАЧЕЛО НА структурата, която е и най-голям рентиер в областта до 2021 г. Вера Ламбова е получила подкрепа от над 90 на сто от делегатите на Общото събрание на „Всестранна кооперация“, което се състоя в края на миналата седмица. Неин заместник е Васил Вълчев. Досега кооперативната структура имаше временен шеф след внезапната кончина на председателя Марин Маринов. Ламбева е защитила и 4-годишна управленска програма, която предвижда и редица бонуси за член-кооператорите, които са повече от 1000. Кооперацията ще набира и още членове, особено сред младите, коментира пред „Борба“ председателката.

ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА КООПЕРАЦИЯТА ПОВИШИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДИВИДЕНТА, КОЙТО РАЗДАВА НА БАЗА ВНЕСЕНИЯ ДЯЛОВ КАПИАТАЛ. Досега всеки получаваше по 12% печалба върху вноската си, но от 2017 г. ще взима повече – по 14%. „Навсякъде банките смъкват лихвите по депозитите, но ние ги увеличаваме, защото вървим добре. Минималната вноска за влизане на нови членове е 40 лв., а максималната – 2500 лв.“, обясни Ламбева. Отделно се дават и стокови дивиденти на всички покрай празници.

Всестранна кооперация държи 19 магазина в 18 населени места, което я прави най-едрият собственик на обекти за хранителни стоки. Новата председателка е обещала да увеличи стокооборота с 5%. Всеки кооператор получава и специална карта за отстъпка при пазаруване. Така кооперацията конкурира доста успешно големите хранителни вериги и поддържа много по-ниски цени от тях. „Това е нашата политика – на хората да им е удобно и да си пазаруват евтино, което да ги прави доволни и щастливи“, обобщи новоизбраната председателка.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. авторът

3 коментара за “Докато банките смъкват лихви, местна кооперация дава 14%

 • 22.03.2017 в 13:32
  Permalink

  Браво на тази дама! Само, че не се знае в кое населено място се намира….

  Отговор
 • 22.03.2017 в 14:21
  Permalink

  Ясно. Поредната най-нова финансова пирамида. Ако някой си мисли друго е пълен наивник!

  Отговор
 • 21.09.2020 в 23:43
  Permalink

  Септември 2020, все още няма изплатен дивидент? Верка май фалира Коопа? Затвори и 5, 6 магазина? Ах тази чистачка…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!