4 четения

Звезди от „Игра на тронове“ и косплей легенди идват в България за първото издание на „Aniventure Comic Con“

Звезди от сериала „Игра на тронове“ и косплей легенди идват в България за първото издание на „Aniventure Comic Con“. Събитието, включващо аниме, косплей (от костюм и игра), e-sports и графити, ще се състои на 9 и 10 септември в „Интер експо център“, съобщават организаторите от „Кey Events“ и клуб „Nakama“.
След 11 години история, изпълнена с аниме, манга и японска култура фестивалът „Aniventure“ на клуба обединява сили с най-новото за България, но познато на почитателите на комикс културата по света събитие – „Comic Con“.
То ще представи най-известните косплей гости в историята на „Aniventure“, както и вече традиционните косплей и арт конкурси, зони за аниме и манга, k-pop, настолни игри, лекции и панели с чуждестранни гости. За първи път в България ще бъде полската звезда Calypsen Cosplay, печелила куп отличия от международни състезания.
„ComicCon“ зоната ще срещне публиката с актьори от любими сериали. Първото потвърдено име е това на Том Власчиха, изиграл една от ключовите роли в сериала „Игра на тронове“, тази на Джакен Х’гхар. Той ще открие квалификацията за „Euro Cosplay 2017“ на 10 септември, а ден по-рано ще бъде на разположение за снимки и автографи в специалната „Meet and Greet“ зона.
Над 2500 квадратни метра ще бъдат отделени за най-голямата гейминг зона, правена у нас. Тя ще приеме геймъри от Източна Европа, ще има и допълнителни турнири. Част от най-добрите графити артисти от цял свят ще се включат с мастър класове и уъркшоп зони за по-малките.
Промоционалните билети са на цена от 25 лв. и влизат в продажба на 20 март.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!