13 четения

Стъкнаха Велико Търново за празника

С монтиране на пано от живи цветя върху арката пред сградата на Централна поща приключи оформянето празничната украса на Велико Търново. Паното представлява стилизирано изображение на герба на Велико Търново от три вида цветя. По-рано през седмицата бяха подменени знамената върху фасадите и балконите в централната градска част от Централен пазар до площад „Цар Асен I“, както и знамената на основните входно-изходни артерии на Велико Търново.

Миналата вечер приключи и миенето на улиците в старата столица. Шест водоноски и служителите на ОП „Зелени системи“ в продължение на две седмици положиха сериозни усилия и измиха основните улици в града.

Парковете и зелените площи в града радват гражданите и гостите с изключително добре поддържания си вид и пъстрите пролетни цветя.

Атракциони, увеселителни и забавни игри са разположени в района на „Качица“ до 22.03.2017 г. включително. В района на атракционните съоръжения са разположени 10 химически тоалетни и необходимият брой съдове за битови отпадъци.

От общинска администрация са издадени над 60 разрешения за разполагане в района на атракции. В празничния ден в града ще работят виенско колело, люлка-балерина, детски въртележки, батути, батути с топки, надуваем батут-тигър, забавни игри – въженца, спортно стрелбище, автоскутер, гондола, забавни игри с плюшени играчки тип-топ, атракционно съоръжение пейка-екстрийм, люлка-паратропер, бънджи, както и преместваеми съоръжения за варена царевица, захарен памук, пуканки, локум и понички.

Един коментар за “Стъкнаха Велико Търново за празника

  • 22.03.2017 в 15:24
    Permalink

    Това на Качица е невъобразима цигания!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!