5 четения

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СТАРОСТОЛИЧАНИ!

Скъпи старостоличани,

За мен е истинска чест и огромно удоволствие да се обърна с приветствени думи към всички вас на празника на Велико Търново – 22 март!

Да живееш и работиш в старата българска столица, е изключително престижно, но и много отговорно.

Всички ние имаме отговорността всеки ден да бъдем на нивото на смелите и достойни наши предци, създали, отстоявали и съградили този невероятен град.

Град, съграден не само с камък, но и с воля, дух, последователност и посветеност.

Днес ние имаме честта, но и отговорността да си припомним и да учим децата и младите на нашите изконни и славни великотърновски и български традиции и ценности.

Да им припомним, че началото на празника ни е свързано с победата на Цар Иван Асен II в битката при Клокотница преди 787 години. Да знаят, че Велико Търново е първият български град, който преди 139 години определя свой постоянен празничен ден. Да прегърнат и почувстват празника като Ден на благодетелите на нашия град. Да знаят и подкрепят идеята 22 март да бъде обявен за Ден на българският дух.

Благодаря ви, че с ежедневния си труд правим Велико Търново града, който свято пази сърцето и душата на Отечеството, прекланям се пред задружните ни усилия за Велико Търново да се говори с респект и уважение сега и завинаги, тук и навсякъде по света!

ЧЕСТИТ 22 МАРТ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СТАРОСТОЛИЧАНИ!

Даниел Панов

Председател на УС на НСОРБ

Кмет на община Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!