15 четения

Виолета Белчева, кандидат за народен представител от „Нова република”: „Да сложим край на зависимостите и страховете, да кажем не на корупцията!“

Трудов експерт, икономист, инженер, собственик от 18 години на първата и вече последна местна агенция за подбор на персонал, активен гражданин с доказана позиция и реализирани инициативи по проблемите на безработицата, образованието, малкия бизнес, зам.-председател на клуб на жените към ДСБ, автор на статии, кратки разкази и акварелни картини, успешен родител на трима мъже. Оптимист.

Аз избрах „Нова република” и „Нова република” избра мен като гражданин с активна публична дългогодишна позиция.

Като предприемач и собственик на малък бизнес и естествено дясно мислеща личност, винаги съм вярвала, че десният път е единственият път пред България.

Десен си, ако разчиташ първо на своите сили, ако веднага прецениш какво можеш сам и какво не, ако започваш работата със свои сили, ако градиш своята къща, ако обновлението започне от твоята личност и след това се пренесе в обществото.

Програмата на „Нова република” е единствената, която дава решения, най-важните и необходими промени и стимули, мерки и закони, които да катализират най-после промените в икономиката. Грижата за семейните фирми, предприемачеството са акцент и главната буква е пред Малкия бизнес, който носи доходи и е основата за развитието на икономиката ни. Необходимо е да е административно улеснен, стимулиран в началото и данъчно облекчен според общата карта на региона, където осъществява дейност. И най-важното – сигурен, предварително планиран като сегмент в общата ни стратегия за развитие и желан.

Да сложим край на зависимостите и страховете, да кажем не на корупцията, да планираме местната икономика и инвестиции според общите възможности на бизнеса, а не според временни частни интереси.

Да дадем по-голяма автономия и шанс за децентрализация на общините и хората, работещи на територията на една община, да оставят част от дохода си там, където живеят и работят, за да има възможност да се реинвестира в инфраструктура, социални дейности и култура.

Да, наистина можем за пореден път да сме песимисти. Можем да преценим, че няма да гласуваме, защото ще ни излъжат за пореден път. Това наистина го можем – да бъдем част от пейзажа, безмълвна и изплашена маса от хора, която за пореден път няма мнение и глас, а само неприкрит негативизъм и недоволство.

Но вътрешно на всеки един от Вас му се иска да бъде значим, с добри доходи, уважаван и успял в професията и бизнеса си. А аз знам, че можете.

Така че и на тези избори аз не подкрепих песимизма ви и вярвам, че това е верният път.

Застанах като гражданин, доказал се пред вас, че мога, умея и знам.

За вас.

Прекалено дълго стоим в непромяната и тя стана за нас онази комфортна зона, в която циклим и циклим… И няма измъкване.

Но по-вълнуващо обаче е да не сме константи. Да се самопредизвикаме. Да се надбягваме със старото. Да го задминаваме. Да променим и да имаме бъдеще.

И да не казваме „промяна“ с тон тежък, колкото комунистическия гранит пред НДК, или да мислим „бъдеще”, което е по-нетрайно от едномесечен асфалт на магистрала.

Да се променим, значи да съществуваме.

Да се променим, значи да грабнем момента, в който сме, и да скочим до момента, в който ще бъдем. Да се променим, значи всичко.

Ние от „Нова република” се обединихме, за да напомним на „безкрайно дълго управляващите”, че не те, а ние – хората, сме най-важният капитал на тази държава.

И ако искате да гласувате мажоритарно, погледнете лицата от листата ни. Там няма хора, които да не са били до вас в трудни и добри моменти. И сигурно ще се колебаете за кого от нас е по-правилно да гласувате. Отговорът е лесен. „Нова република” – N 4.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!