18 четения

Горнооряховският „Локомотив 96“ отново е хегемон в родната канадска борба

Рекорден брой състезатели – 439, взеха участие 21-вото Държавно първенство по канадска борба за юноши, девойки, младежи, мъже и жени. Надпреварата в Ямбол бе и квалификация за определяне на националния отбор, който ще представя България на Европейското първенство в Полша през май и на световното в Будапеща. Горнооряховският клуб „Локомотив 96“ стана отборен шампион във възрастови групи юноши и девойки и мъже и жени и отново е N 1 в този спорт в България.

Стоян Големанов за пореден път стана шампион при мъжете. Световният и европейски първенец триумфира в категория +110 килограма на лява ръка, побеждавайки на финала Петър Роглев от Велико Търново, и до 100 кг на дясна ръка.

Роглев взе бронз на дясна ръка в +110 кг. Двукратен шампион на България до 85 кг стана Пламен Димитров, като на финала на лява ръка надви съотборника си Недалин Христов. На дясна ръка Христов зае трето място. Недалин бе с класа над съперниците си при младежите, където грабна златните медали с лява и дясна ръка в същата категория.

Треньорът Цветан Гашевски се класира трети при 80-килограмовите. Дъщеря му Симона завоюва злато и сребро при девойките. Тя стана шампионка в категория до 60 кг на дясна ръка и е втора с лява ръка. В същата категория друга горнооряховка Симона Стефанова е първа на лява ръка и втора на дясна. С четири медала се завърна Илиан Енчев. До 55 килограма с дясна ръка той е шампион за юноши и мъже. С лява ръка Енчев е втори при юношите и трети при мъжете. Тошо Чотоклиев взе бронз при мъжете до 70 кг. При юношите до 60 кг Захари Захариев е втори на дясна и трети на лява ръка. При инвалидите със зрителни увреждания Марин Пейчев спечели златни медали с лява и дясна ръка в категория до 80 кг. При ветераните в отворената категория Пейчев е трети с лява ръка, трети е и Димитър Стефанов с дясна.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!