martineli

martineli

“Депеш мод” пускат нов албум

Британската група “Депеш мод” се завръща на авансцената с 14-ия си студиен албум “Spirit”, който ще бъде издаден утре, предаде Франс прес.
Четири години след предишния й диск “Delta Machine”, който потвърди впечатлението, че бандата тъпче на едно място, новият албум свидетелства за възраждането й.
В началото на 80-те години на миналия век “Депеш мод” бе смятана за ню уейв група, а малко по-късно – за алтернативна рок група. Най-успешният й албум “Violator” е издаден през 1990 г. и е последван от не по-малко известния “Songs of Faith and Devotion”. Макар редица музиканти да уверяват, че са били повлияни от “Депеш мод”, от чиито албуми са продадени 100 милиона копия в целия свят, членовете й Дейв Геън, Мартин Гор и Андрю Флечър не са свикнали да почиват върху лаврите на славата.
“Spirit” е поредното ярко доказателство за това – албумът включва две прекрасни композиции – “Cover Me” и “The Worst Crime”, песен с революционна тематика – “Where’s the Revolution” и композицията “Poorman”, която напомня за едновремешните антикапиталистически позиции на бандата през 80-те години на миналия век.
След диска “Music for the Masses” от 1987 г., който й позволи да стане популярна в САЩ – цел, която са преследвали легендарни групи, като “Бийтълс” и “Ю Ту”, “Депеш мод” вече има много фенове в целия свят.
Бандата ще тръгне на турне в Европа и САЩ, като първият концерт от него е планиран за 5 май в Стокхолм.

Източник: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *