5 четения

Електронната здравна карта е лекарството срещу източването на парите в здравеопазването

При огромен интерес и препълнена зала на пенсионерския клуб и клуба на инвалида премина срещата на хората в неравностойно социално положение с кандидатите за народни представители на коалиция „БСП за България“ в IV МИР – Велико Търново, водачът Весела Лечева и кандидатите Валентин Ламбев, Явор Божанков и Тошко Тодоров.

Здравословните проблеми и административните пречки, които ми споделихте, имат едно „лекарство“ – това е електронната здравна карта, в която ще бъдат включени освен всички заболявания и изследванията, които са необходими. А не както досега, едно и също изследване да ви правят по няколко пъти или пък да ви взимат пръстови отпечатъци, като че ли сме престъпници. Електронната здравна карта ще бъде и контролът върху средствата, които отпуска НЗОК за всички изследвания, медицински манипулации и клинични пътеки. Още през 2009 г. бяхме отпуснали необходимото финансиране за изработването на тази електронна здравна карта“, заяви Весела Лечева.

invalidi (2)По отношение на намиране на работни места на хората в неравностойно социално положение, които имат възможност да работят, Лечева заяви, че трябва да бъдат сформирани специални звена към бюрата по труда, чийто приоритет ще бъде търсенето на потенциални работодатели, които ще предлагат работни места, съобразени с отделните специфики на хората в неравностойно социално положение.

„Наскоро разговарях с Михаил Христов – млад човек, параолимпиец, който също е кандидат-депутат в тази изборна кампания от коалиция „БСП за България“, който сподели негова идея, за която ще търсим реализация. Когато се налага ремонт или профилактика на негова протеза, той пътува до Австрия, за да го направи в специализиран център. И това пътуване съвсем не е еднократно. Той предлага да намерим възможност и тук, в България, да бъде създаден такъв център за ремонт и профилактика на протези. Това ще облекчи финансово всички, които поради една или друга причина ползват това помощно средство“, сподели Весела Лечева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!