88 четения

Малчугани от детска градина „Соня“ облякоха бели престилки

МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „СОНЯ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СТАНАХА ЛЕКАРИ И МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЗА ЕДИН ДЕН. Вчера децата бяха гости на Великотърновския филиал на Медицинския университет – Варна, за да видят как преминава обучението на бъдещите медицински сестри и акушерки.

Момиченцата и момченцата са се разходили във всички стаи на филиала и са имали възможност да се докоснат до медицински инструменти, да облекат бели престилки, да опитат да вървят с касинки на главите си и накрая да излекуват куклите си.

С вече традиционния Ден на отворените врати Великотърновският филиал стартира вчера кандидатстудентската си кампания. Документи за кандидатстване се подават от 12.06.2017 г. до 26.06.2017 г. /без неделя/ и от 11.07.2017 г. до 15.07.2017 г.  На 8 и 9 юли са подготвителните курсове, а изпитът за всички е на 18 юли. Кандидат-студентите за първи път ще могат да ползват и специално издаден за тях сборник с тестове.

Тази година филиалът ще приеме третия си випуск от 20 медицински сестри и акушерки. В момента в двете специалности се обучават общо 80 студенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *