4 четения

Христо Кавалски: „Ще работя за повече средства за лечение на деца и млади хора“

Работата с младите хора, проблемите на културата и в частност на читалищата и как да се подпомага развитието на масовия спорт, това са част от темите, по които Христо Кавалски акцентира по време на срещите, които провежда в предизборната кампания. Той е убеден, че предизборната платформа на коалиция „БСП за България“ е обединила голяма част по проблематиката, по която той работи. Затова е и кандидат-депутат от нея в IV МИР – Велико Търново.

Личната му кауза обаче е свързана със здравеопазването. И по-точно, осигуряването на повече средства за лечение на деца и млади хора в чужбина. Той самият като доброволец е участвал в такива кампании и е убеден, че държавата е тази, която трябва финансово да гарантира на всяко дете и млад човек правото му да получи най-доброто лечение. Добри хора, които помагат, винаги се намират. Но когато говорим за здравето и лечението на малките и младите българи, то не трябва да зависи само от доброто отношение на българското общество, казва разпалено Христо Кавалски на срещите със своите избиратели.

Проблемите, по които ще работи като народен представител, се оказва, че са все в сфери, които с години са хронично недофинансирани. В последните три години второто правителство на ГЕРБ спря допълнителното проектно финансиране на читалищата. Това допълнително финансиране, obobstenie (2)макар и в недостатъчна степен, даваше възможност на читалищните ръководства да обогатят библиотечните си фондове с нова българска и световна литература, да подпомогнат художествената си самодейност и даже да направят спешни ремонти на сградния си фонд.

Като млад човек, избрал да живее и работи в малко населено място, не може да разбере защо наскоро приетият нов закон за предучилищното и училищното образование позволява парите на българските данъкоплатци да подпомагат и частните училища. Ако всички държавни и общински училища вече са подсигурени и като сгради, и като техническо оборудване, което да отговаря на новите технологически постижения в образованието, то тогава добре. Но това съвсем не е така, гневи се Христо. Искаме децата и младите хора да спортуват, а спортните площадки в училищните дворове и самите спортни салони на повечето места са в окаяно положение. Дори и това, което е било изградено, в последните седем години не се поддържа. Затова Христо Кавалски е категоричен, че държавата трябва да първо да се погрижи за държавните и общинските училища.

Разбирам, че нашите родители, баби и дядовци искат да ни задържат тук, в България. И аз искам да го направим. Затова, призовава той, нека всеки от вас да помогне. Как? Като гласува с бюлетина N 10 на 26 март. За да можем да променим модела на управление на тази държава. За да има целогодишна субсидия в подкрепа на младите хора и младежките политики. За да бъдат създадени младежки центрове за личностна и кариерна консултация във всеки общински център, не само в големите градове. А доброволчеството да се стимулира и регламентира със закон, заявява Христо Кавалски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!