156 четения

Валентин Ламбев – кандидат-депутат от листата на „БСП за България“: „В политиката добро е само това, което е полезно за обществото и държавата“

Валентин Ламбев е под номер 2 в листата за народни представители на коалиция „БСП за България“ в IV МИР Велико Търново. Областен и общински председател на БСП Велико Търново. Втори мандат общински съветник, управител на частна фирма, икономист по образование. Завършва успешно Българско училище за политици „Д. Паница“.

Валентин Ламбев е от тези хора, които са убедени, че когато решиш да влезеш в политиката и се кандидатираш за обществен пост, търсейки доверието на своите съграждани, трябва предварително да си успял и професионално, и в личния си живот. „В тази връзка аз съм успял човек. Имам прекрасно семейство, имам бизнес, който се развива добре. Считам, че мога да бъда полезен за хората от Великотърновския регион. От тази гледна точка въпросът за успеха или неуспеха ме интересува дотолкова, доколкото от изборите би трябвало да спечелят хората, а не политиците”, категоричен е Валентин Ламбев.

Привърженик е на диалога и компромиса, но е безкомпромисен към принципите си. „Не започвам нещо, което не бих могъл да доведа до край. Не нося в характера си избирателна коректност – тя е една и съща към семейството и близките ми, към всички, с които съм в някакви отношения – приятелски, професионални или политически. Взискателен съм към всички и всичко, но най-вече към себе си. За разумното, възможното и полезното казвам „да”, за обратното казвам „не”. В политиката винаги съм се водил от принципа, че добро е само това, което е полезно за обществото и държавата“, споделя Ламбев.

Валентин Ламбев знае, че зад успеха на всеки един мъж стои една още по-успяла жена. А зад Вальо жените са три – съпругата му Свилена и двете дъщери – 9-годишната Габриела и 6-годишната Ивайла. За семейството си той говори с любов и загриженост. Шеговито добавя, че животът с три жени го е научил на търпение и упорство, които му помагат и в работата, и в политиката. „А и те растат толкова бързо“, продължава той. „Променят се физически и емоционално. Утре вече ще са пораснали, а аз ще съм дал всичко от себе си, за да им предам най-ценните уроци. Когато ходя на работа и ги лишавам от своето присъствие по 12 – 14 часа, също го правя с мисълта за тях. Работя за промяна на средата, за да може те и децата на всички ни да растат заедно в по-добри условия, да усетят детството по онзи безгрижен и радостен начин, който заслужава всяко дете.” За съпругата си Свилена говори с нежност, през половината от живота си са заедно, тя е неговият партньор в живота, но и най-верният му приятел. Винаги е плътно до него – и в щастливите, и особено в трудните моменти. Изцяло посветена е на отглеждането, възпитанието и развитието на техните деца. „Безкрайно съм благодарен на съпругата си за всичко, което прави за нас. Мой грях към нея е, че не й го казвам достатъчно често”, признава той.

С гордост говори за семейния бизнес, който е унаследил от покойния си баща Георги Ламбев. Заедно със Свилена управлява фирма, която дава работа на над 85 служители. Бизнесът е сложно занимание с много рискове, тежка логистика и координация, с организация на хора. „Горд съм с изградения бизнесмодел и с успешния износ на продукцията ни на взискателните пазари на Западна Европа, САЩ и Канада, където конкуренцията е огромна и няма място за компромиси.“ Споделя, че управлението на държавата много прилича на това на едно предприятие или бизнес, защото също изисква мениджърски подход, отлични организационни умения и работа в екип.

Да бъде част от листата за народни представители на „БСП за България” и отреденото му второ място, е поредното предизвикателство пред него. В политиката е от 16 години и в момента е втори мандат общински съветник и ръководител на групата съветници на БСП във Велико Търново. Решението му да се кандидатира за народен представител изглежда логично. „Ще работя приоритетно по всички законопроекти, които имат пряко отношение към качеството на живот за всеки един български гражданин. Ще съм инициатор и на законопроекти, които биха имали отношение конкретно към развитието на Великотърновския регион, като закона за старите български столици, закона за академичния състав и др. Ще работя за изграждане на силно и ефективно лоби на Велико Търново в държавната власт, в политическите среди, в стопанската сфера, в духовността. Ще положа усилия за развитието на малкия и средния бизнес и за развитие на инвестиционния интерес към Великотърновския регион“, категоричен е Ламбев.

„Знам, че всеки от нас силно желае промяната. Затова съм убеден, че на 26 март с бюлетина N 10 ще я постигнем. Защото винаги има надежда, защото винаги има утре. Длъжни сме да го направим в името на нашите деца“, убеден е Валентин Ламбев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!