4 четения

Весела Лечева: „Ще възродим икономиката, за да дадем шанс на България да се развива“

Водачът на листата на коалиция „БСП за България“ Весела Лечева се срещна с ръководителите на различните цехове и производства в „Свилоза“ АД – Свищов. Предприятието е най-големият работодател в региона. Лидер на пазара в България и едно от водещите предприятия в сектора на Балканския полуостров.

„Ние сме единственият производител в България на сулфатна избелена целулоза и продукти за нея. Работният процес е непрекъсваем и се работи на три смени по 8 часа“, каза предстедателят на борда на директорите на „Свилоза“ АД – Свищов, Красимир Дачев. „Това, което най-много спъва бизнеса, е бюрокрацията. Чиновниците мислят, че те са всичко. И създават излишни спънки, мотивирайки ги, че така го пишело в закона“, допълни Дачев.

„Намаляване на административната тежест върху бизнеса и облекчаването на административното обслужване са мерки, които сме предвидили в предизборната си програма“, каза Весела Лечева. Трябва да бъдат редуцирани и лицензионните, разрешителните и регистрационните режими. Така ще спрем произвола и репресията от страна на държавните органи и длъжностните лица и ще намалим корупцията, която задушава всички ни.

Каква е структурата на нашата икономика? Най-голям е секторът на услугите – 67% от БВП, индустрията е на второ място, но със скромните 19% от БВП, а производствения сектор – индустрия и земеделие, формира по-малко от 25% от БВП на България. Икономиката на страната се нуждае от „възраждане на индустрията“ – промяна в структурата на икономическата дейност към сектори, технологии или задачи, които се очаква да предоставят по-добри перспективи за икономически растеж. Не успеем ли да възродим икономиката, България няма никакъв шанс да върви напред и да се развива“, каза Весела Лечева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!