16 четения

Водачът на листата на ГЕРБ Цветан Цветанов: „Убеден съм, че трябва да имаме поне четири мандата в областта“

„Да зачеркнем N 11 в бюлетината, което ще ни донесе стабилност и 11-а победа на ГЕРБ“, призова зам.-председателят на партията

„ДОСТ Е ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И ТОВА ТРЯБВА МНОГО ЯСНО ДА БЪДЕ КАЗАНО, ЗАЩОТО НИКОГА ДОСЕГА НЕ Е ИМАЛО ТАКАВА КОНФРОНТАЦИЯ, каквато видях и усетих при обиколките си из страната. И никой досега не е правил такива опити за връщане във времето на изселническата вълна. Службите и изпълнителната власт в лицето на служебния кабинет с премиер Герджиков, както и президентът Радев, трябва да гарантират, че провеждането на изборите извън пределите на страната ще бъде демократично и прозрачно. И това важи особено за Турция.“ Това заяви във Велико Търново зам.-председателят на ГЕРБ и водач на листата за народни представители на Великотърновска област Цветан Цветанов на работна закуска с представители на медиите от областта.

Той беше категоричен, че благодарение на медиите обществеността вече е успяла да прозре каква е същността и философията на тази политическа сила, но въпреки това трябва да е категорично ясно, че никоя партия, независимо коя е тя, не може да бъде посредник за взаимоотношенията между България и Турция. „За последните 27 – 28 г. преход ГЕРБ е единствената партия, която успя да измести посредническата роля на ДПС. И направихме това още в първия ни мандат“, каза още Цветанов.

Водачът на листата призна, че това разделение между хората, провокирано от политически партии, е най-болезненият факт в кампанията. „Това са политически партии, които са диаметрално противоположни, но които след изборите ще се обединят, защото тяхната основна идея не е да решават национални проблеми, а да не допуснат ГЕРБ да управлява. Така се случи през 2013 г., когато се коалираха БСП, ДПС и „Атака“ – три диаметрално противоположни партии. Това, което ГЕРБ в момента може да заяви абсолютно категорично, е с кого няма да управляваме. Няма да управляваме с БСП, ДПС и ДОСТ“, обяви Цветан Цветанов. И призна, че страната ни в момента няма нужда и от популизъм, а точно такива са обещанията на БСП. Какво обаче обещават от БСП? Безплатно здравеопазване. Но как може да бъде безплатно здравеопазването, при положение че за този сектор са нужни 3,9 млрд. лв. Откъде ще дойдат тези пари? Може ли да си представите, че могат да бъдат опростени лихвите по кредитите? А данъчната политика? Те предлагат да има прогресивно подоходно облагане, което означава да премахнем плоския данък, който беше въведен точно от кабинета Станишев и който изведе бизнеса на светло“, коментира още Цветанов.

Реално е обаче при този икономически растеж в края на едно управление на ГЕРБ средната работна заплата да бъде 1500 лв., минималната – 650 лв., реално е и да се говори за увеличаване на пенсиите съобразно икономическия ръст. „91 млрд. лв. е брутният вътрешен продукт, а говорим за 120 млрд. лв. в края на един пълен управленски мандат на ГЕРБ. Говорим и за създаването на нови работни места“, допълни водачът на листата.

МОСТЪТ НА ШЕМШЕВО, КОЙТО СЕ СРУТИ ПРЕДИ МЕСЕЦ, ЩЕ БЪДЕ ПЪРВИЯТ АНГАЖИМЕНТ НА ЦВЕТАНОВ И ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ ОТ ГЕРБ, които ще влязат в следващото Народно събрание. Проектът за ремонта вече е готов и за съоръжението са нужни около 800 000 лв. Веднага след влизането в парламента Цветан Цветанов ще настоява този въпрос да бъде включен като приоритет за разглеждане в междуведомствената комисия за бедствия и аварии.

„И още нещо ще въведем като модел. Ние, депутатите от ГЕРБ, ще правим приемни в предприятия и в малки населени места. Хората споделят проблемите си, но винаги е по-лесно този диалог да бъде постигнат, когато отидем при тях на място. А и така ще е ясно, че те са нашите работодатели“, каза Цветан Цветанов и припомни, че когато опонентите от БСП говорят за грешни политически модели, не бива да забравят, че при „модела Орешарски“ за две години за Великотърновска област са били отпуснати 13 млн. лв., докато „моделът Борисов“ е дал на областта над 30 млн. лв., без да дели общините по партийната принадлежност на кмета им. Така и Свищов, и Полски Тръмбеш получиха финансова подкрепа, за да реализират свои проекти“, заяви Цветанов.

Магистрала „Хемус“, високоскоростният път В. Търново – Русе – Свиленград и тунелът под Шипка са реална възможност В. Търново да бъде туристически и университетски център.

„Стои за решаване и проблем, провокиран от решение на служебния кабинет, след като служебният образователен министър отряза 300 бройки от държавната поръчка на Великотърновския университет и около 1 млн. лв. от бюджета. И същата съдба имат общо 8 висши училища в Северна България“, заяви областният лидер на ГЕРБ Даниел Панов.

„Затова нека да гласуваме разумно и прагматично. Да не пропиляваме гласовете си за партии, които няма да прескочат 4%-ата бариера. Нека за 11 секунди да зачеркнем номер 11, защото това ще ни даде действително стабилност и 11-а победа на ГЕРБ. Но не за да отчетем поредна победа, а да ограничим възможността от връщането на БСП“, призова Цветанов. И призна, че големият и отличен резултат за ГЕРБ ще бъде, ако партията спечели в областта пет мандата. „Но това е сериозна работа и убеждаване на колебаещите се. Убеден съм, че трябва да имаме поне четири мандата“, каза водачът на листата на ГЕРБ.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!