1 четения

ВТУ домакинства за 13-и път Националния кариерен форум

24 КОМПАНИИ ЩЕ УЧАСТВАТ В НАЙ-ГОЛЕМИЯ КАРИЕРЕН ФОРУМ В БЪЛГАРИЯ – „НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА КАРИЕРАТА – ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ 2017”. Традиционната среща на бизнеса и студентите е на 29 март в Пети корпус на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Националните дни на кариерата се провежда вече за 13-ти път в старата столица. Идеята на форума е да срещне младите хора с бъдещите им работодатели, които представят тук стажантските си програми и свободните работни места.

Фирми, които работят в сферата на финансите и търговията, застрахователни дружества, работодатели от хранително-вкусовата промишленост и ИТ сектора са част от участниците в кариерните дни, каза ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов. Управителят на JobTiger Светлозар Петров, който е основният партньор на вуза в организацията на кариерните дни, каза, че в момента фирмите имат нужда от най-различни кадри, включително и от общи работници. „Има голямо търсене на кадри в аутсорсинга и ИТ сектора, но там ключово умение е владеенето на чужд език“, каза Светлозар Петров и уточни, че екипът на JobTiger разработва индустриална карта на България, която обхваща всички производствени предприятия, университети и професионални гимназии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!