3 четения

Дариха на областната болница 2000 лв. от субсидията на ГЕРБ

„ПРЪСТОВИЯТ ОТПЕЧАТЪК В БОЛНИЦИТЕ НЯМА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ФУНКЦИУНИРА ПРИ СЛЕДВАЩО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ. Такава беше политическата ситуация и трябваше да подкрепяме коалиционните си партньори. Но за да бъде една реформа успешна, трябва поне едната страна да е доволна. А аз виждам, че нито лекарите, нито пациентите са щастливи от промяната, затова трябва да търсим друго решение на проблема.“ Това заяви пред лекарите и медицинския персонал на областната болница във Велико Търново зам.-председателят на ГЕРБ и водач на листата за народни представители Цветан Цветанов.

Вчера той отиде в лечебното заведение заедно с кмета на община Велико Търново, за да връчи дарение от 2000 лв. на управителя на болницата д-р Стефан Филев. Средствата са от субсидията на ПП ГЕРБ и с тях болницата ще закупи допълнително оборудване за ремонтирания операционен блок.

„Залагаме здравеопазването като приоритет в управленската си програма. Но истината е, че за да увеличим заплатите в този сектор, трябва да увеличим брутния вътрешен продукт и да създадем условия за разкриване на нови работни места. Сега той е 91 млрд. лв. и при тази прогноза за икономически растеж предвиждаме в края на един управленски мандат на ГЕРБ той да стане 120 млрд. лв. Тогава ще има средства за всяка секторна политика, в която има недофинансиране“, коментира Цветанов и заяви, че при управление на ГЕРБ правителството ще въведе изключително строг контрол върху ТЕЛК, където има засечени злоупотреби и източване на средства. „Ето оттук могат да дойдат средства за по-високи заплати“, каза още Цветанов.

Цветан Цветанов, кметът Даниел Панов и част от кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ разговаряха с медиците близо час. Лекарите и гостите говориха и за недостига на квалифицирани кадри. „Около 30 000 е дефицитът на обучени кадри в здравеопазването. Но се надявам, че във Великотърновска област този въпрос има решение с разкриването на филиала на Медицински университет – Варна, за което заслугата е изключително на кмета ви Даниел Панов, който буквално всеки ден ме търсеше и настояваше този филиал да бъде разкрит. Убеден съм, че можем да компенсираме този дефицит именно с разкриването на подобни филиали“, коментира Цветанов.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

5 коментара за “Дариха на областната болница 2000 лв. от субсидията на ГЕРБ

 • 24.03.2017 в 15:03
  Permalink

  Лелее, колко са дарили на фона на ограбеното от тях…

  Отговор
 • 24.03.2017 в 15:55
  Permalink

  Много ми е интересно какво оборудване ще купят за 2000 лв

  Отговор
 • 24.03.2017 в 16:09
  Permalink

  Каква щедрост и великодушие!

  Отговор
 • 24.03.2017 в 16:31
  Permalink

  Какъв строг контрол. Диабетици дето тъпчат вафли преди да им вземат кръв, астматици без астма, и много още несъществуващи болести .. Не да ги ограничите, в затвора трябва да вкарате ТЕЛК комисиите

  Отговор
 • 24.03.2017 в 19:39
  Permalink

  Малиии , как не ги досрамя да оповестят тая космична сума дарение ахахах

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!