22 четения

Митични същества танцуваха по улиците на Дъблин на парада за Деня на Свети Патрик

Стотици хиляди хора участваха днес в парад в Дъблин по случай Деня на Свети Патрик, на който изпълнители, дегизирани като същества от ирландските митове и легенди, танцуваха по улиците на столицата на страната, предаде Асошиейтед прес.
Туристи и жители на Дъблин се включиха в празничното шествие въпреки студеното време и силния вятър. Парадът в чест на светеца покровител на Ирландия е централното събитие в четиридневните чествания, които бележат началото на туристическия сезон в страната.
Шествието, в което участваха групи от Германия, Франция, Швейцария, няколко американски щата и дори Бахамите, подчерта ирландските артистични способности и връзки по света. В него се включи президентът на Ирландия Майкъл Хигинс, който заяви, че вековете на емиграция от страната към всяко кътче на планетата са „постоянна черта на ирландския опит, която ни определя като народ“.
В парада участваха над 600 000 човека. Според организаторите той е бил най-големият от 1996 г., когато в Ирландия бе поставено началото на традицията на тези празнични шествия, посочва ТАСС.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *