6 четения

Тийнейджър откри диамант в тематичен парк

Ученикът Калел Лангфорд откри 7,44 каратов диамант в тематичния парк „Кратерът на диамантите“ в южната част на американския щат Арканзас, предадоха световните агенции.
Тийнейджърът посетил природната забележителност заедно с родителите си. В „Кратера на диамантите“ всеки турист може да пробва късмета си и да открие скъпоценен камък. На 14-годишния Лангфорд му били нужни само 30 минути, за да се натъкне на скъпоценната находка. В близост до ручей той събрал бляскавото камъче с цвят на кафе. „То беше толкова тъмно, че не ни се стори да е диамант, така че решихме да проверим“, спомня си бащата на Калел, Крейг Ланглорд.
Специалисти от парка установили ,че невзрачното кафяво камъче всъщност е скъпоценно. По формата си то напомня куб. Находката влезе в първата десятка на откритите диаманти в парка за цялата му история. Калел имаше право да кръсти находката си, каквато е традицията. Той я нарече „Диамантът Супермен“, тъй като е голям фен на комиксовия герой.
„Кратерът на диамантите“ получи статут на парк през 1972 година. Оттогава там са открити от посетители над 30 хиляди скъпоценни камъка, които те имаха право да си отнесат вкъщи.

Източник: БТА

Един коментар за “Тийнейджър откри диамант в тематичен парк

  • 26.03.2017 в 13:35
    Permalink

    Подхвърлят по някой диамант от време на време и туристите покриват цената.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!