Новини

Фирма „Грейко“ от Горна Оряховица инвестира 500 000 лв. в нови машини

За 5 г. двамата инженери Николай Цветанов и Милен Владков създадоха собствена дистрибуторска мрежа и нова база

В КРАЯ НА МИНАЛАТА ГОДИНА в конкурс за най-добра българска фирма в категорията „Микро и малка фирма“ второто място беше отредено на „Грейко Инженеринг“ ООД от Горна Оряховица. Дружеството се занимава с проектиране, производство и търговия с пелетни горелки, котли, камини и съоръжения, оползотворяващи биомаса. Фирмата излезе на пазара преди 5 години и се управлява от инженерите Николай Цветанов и Милен Владков. Те са приятели, а Владков е бивш кмет на родното си село Масларево.

ПЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО ДРУЖЕСТВОТО Е УСПЯЛО ДА ИЗГРАДИ собствена дистрибуторска мрежа в страната и обучава желаещи на специални семинари. Тези дни предстои поредният подобен семинар във Велико Търново, в който се очаква да участват около 30 фирми от страната. Така „Грейко инженеринг“ улеснява клиентите си, като им осигурява на място всичко необходимо при поръчка. Досега съответните производители на различни части бавят поръчките и клиентите чакат доста време.

ЗА ТОЗИ КРАТЪК ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ ДРУЖЕСТВОТО УСПЯ ДА ИЗГРАДИ И НОВА БАЗА, която се разполага на площ от 16 дка, а изграждането е започнало през април 2015 г. Фирмата дава работа на близо 30 души. В новото хале вече са монтирани и нови машини за около 500 000 лева, обясни инж. Милен Владков. „Вече имаме машина за лазерно рязане, нов абкант, заваръчни автомати. Закупили сме и машина за прахово боядисване, а досега ползвахме за тази дейност външна услуга“, обяснява още единият съдружник в проспериращата фирма. Намеренията за тази година са да се направи и разширение на съществуващите халета. Преди да закупят новата техника, във фирмата са използвали външни фирми почти за всички дейности по направата на различните котли, камини и съоръжения, а сега разработват и камина с вградена горелка за отопление на големи производствени халета. Всички промени и модернизации са свързани с идеята на екипа на клиента да му е по-лесно и по-удобно при използването на уредите на „Грейко“.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *