6 четения

Явор Божанков: „На 26 март ще започнем промяната на България, ако ни подкрепите с номер 10 в бюлетината“

„На 26 март ще започнем дълъг път за промяната на България, ако ни подкрепите с номер 10 в бюлетината. Бедите на България идват от едноличното управление с SMS-и и заплахи. От това, че търпим някой да ни казва колко лош материал сме и колко сме прости. Само че ние не сме толкова прости и ще сложим край на това още с гласа си на 26 март. 10 е номерът на промяната, а преференция 4 е вашият глас за Горна Оряховица, заяви пред стотици симпатизанти в салона на читалище „Напредък” четвъртият в листата на „БСП за България” Явор Божанков.

Заедно с него пред горнооряховци за закриването на кампанията застанаха и част от кандидатите за народни представители от листата. Всеки от тях даде личната си кауза и мотивация да бъде в най-силната листа в район Велико Търново. Приветства ги общинският председател на БСП Горна Оряховица Огнян Стоянов. „Категорична е вярата ни, че в неделя ще се поздравим с победа“, каза Стоянов. „Ние искаме и ще отстояваме промяната, но предстои тежка битка. Битка за всеки глас и всяка преференция, битка за честността на вота, защото без честност няма промяна. Да гласуваме масово, за да имаме мощна победа, призова председателят.

„Преди няколко седмици казах тук, че съм горда да водя най-силния отбор. Благодаря на всички колеги, че дадоха толкова много от своето време и енергия за безбройните срещи по време на тази кампания. Това, в което се уверих през този месец, е, че сме натоварени с огромни очаквания. Но има и много невярващи, които се съмняват, че ще успеем да променим модела на управление в България. На тях им казвам, че тези, които ни управляваха доскоро, са всъщност шепа хора, а ние сме много. Ако заведем всеки огорчен българин до урните в неделя, ние ще променим модела „Борисов” още на 27 март, заяви водачът на листата Весела Лечева.

„Моделът „Борисов” ни отне свободата и отново ни накара да се страхуваме. Затова той ще си отиде. Младите хора не го искат. Те искат свобода. Искат да бъдат оценявани според собствените им качества, а не защото целуват нечия ръка. В последните години загубихме усещането за справедливост. И това е дори по-важната причина от бедността, която кара нашите деца да бягат в чужбина. Ние ще върнем справедливостта“, каза още Лечева. „БСП ще управлява с ума и таланта на българския народ и ще протегне ръка на всяка партия, доказала, че милее за България. Българите се наслушаха на лъжи за пътища, магистрали, летища. Те няма да позволят моделът „Борисов” отново да победи. 10 е символът на победата“, призова водачката на листата и получи в отговор мощно скандиране „победа”.

Явор Божанков, който е четвърти в листата на „БСП за България”, излезе на сцената под мощните аплодисменти на съгражданите си. „Започнах кампанията с думите, че вярвам в българския дух. След като се срещнах със стотици хора през тези седмици, съм убеден още повече в това. Наистина сме способни хора и можем да променим съдбата си“, каза четвъртият в листата.

„Причината България да е в днешното положение, е в модела на егоцентрично управление, при което една личност управлява с SMS-и и заплахи. Дошло е време да кажем, че никак не сме прости, въпреки че непрекъснато ни се внушава точно това. На 26 март трябва да ударим по масата и да кажем, че сме човешки същества и заслужаваме уважение. Срещу нас ще се изправят много неграмотни гласуващи, купените гласове и контролираният вот. Но ако гласуваме достатъчно масово, това няма да има значение“, призова Божанков.

Младият кандидат на Горна Оряховица обясни и защо е избрал БСП. „Всъщност няма друга партия освен БСП. Другото са проекти за по един-два мандата. БСП е единствената партия, която даде път на младите хора дори чрез устава си, каза Божанков. Той подчерта, че кредитът на доверие към политиците е вече изчерпан. „Отговорността ни в момента е по-голяма от всякога, за да върнем вярата на хората. На 26 март ще започнем дълъг път за промяната на България, ако ни подкрепите с номер 10 в бюлетината и с преференция 4 за мен като ваш кандидат“, призова Божанков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!