27 четения

Времето на 28 март, вторник: След студеното утро постепенно затопляне, което ще продължава поне до края на седмицата

През нощта ще има незначителна облачност и ще духа слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2. За района на В. Търново се очаква минимална температура около 0. През деня ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 14 и 17, за В. Търново около 17. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.6 гр. през 2006 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 4.2 през 1957 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 07 минути и ще залезе в 19 часа и 39 минути. Фаза на Луната: новолуние.

Утре също ще преобладава време с незначителна облачност до ясно и слаб вятър от запад. В четвъртък през по-голямата част от деня се очаква време с променлива облачност, късно след обяд и през нощта срещу петък облачността ще се увеличи до значителна и на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. В петък преди обяд ще преобладава време със значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд. След обяд облачността от североизток ще се разкъса и вечерта ще намалее до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. В събота, неделя и понеделник ще има незначителна облачност до ясно и ще духа слаб вятър от източната четвърт.

През първата половина от периода – до четвъртък, се очаква постепенно затопляне – във вторник минималните температури ще бъдат между 2 и 3, максималните около 14 – 17. В сряда и четвъртък минималните температури ще бъдат между 4 и 9. Максималните ще бъдат около 17 – 20. В петък се очаква захлаждане – минималните температури ще бъдат между 6 и 9. Максималните ще бъдат около 12 – 15. В събота, неделя и понеделник се очаква минималните температури да бъдат между 3 и 8. Максималните ще бъдат около 17 – 20.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник и сряда се очаква време с незначителна до променлива облачност и слаб до умерен вятър от север-североизток. В четвъртък и петък ще има променлива до значителна облачност и в четвъртък вечер и в петък до обяд на места е възможно да превали слаб дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. В събота, неделя и понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност и умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 м от вторник до четвъртък ще бъде около 6 – 8. В петък се очаква понижетие до 3 – 5. В събота, неделя и понеделник максималната температура на 1200 м ще бъде около 6 – 8. На 2000 м температурите през целия период ще бъдат с около 5 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

НИМХ – Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *