Евгени Маринов доволен от свищовлии въпреки загубата

„Академик“ – „Литекс“ 0:2

Домакинска загуба от лидера в класирането на Северозападната Трета лига претъпя в петък тимът на „Академик“. Свищовлии загубиха с 0:2 от „Литекс“ (Ловеч), като второто попадение падна в добавеното време на срещата.

Мачът премина при териториален превес на гостите, които обаче не създадоха много голови положения. В 16-ата минута реферът Станислав Ставров отсъди дузпа в полза на „Литекс“, реализирана от Георги Какалов за 1:0.

През втората част картината на терена не се промени особено, като хубава контра на „студентите“ можеше да завърши по подобаващ начин, ако Пламен Илиев бе успял да центрира по-добре. Старши треньорът но домакините Евгени Маринов извади от игра поизнервилите се Стефан Гинчев и Лило Маринов, за да ги запази от картони. Във втората минута на добавеното време Атанас Курдов засече пас и фиксира крайното 2:0.

„Независимо от загубата не мога да не съм доволен от себераздаването и спазването на тактическата дисциплина от нашите футболисти. Съперникът разполага с далеч по- опитни играчи, но радващото за мен е, че израстваме от мач на мач. Колективът ни е на необходимото ниво, този отбор тепърва ще се развива“, коментира Евгени Маринов.

„Академик“: Ценов, Петров, Трайков, Ангелов, Кр. Димитров, Павл. Георгиев (67 Ив. Иванов), Кр. Иванов, Ст. Иванов, Дангуров, Маринов (60 Пл. Илиев), Гинчев (46 Цв. Недялков).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.