8 четения

Морковите могат да направят мъжете по-привлекателни за жените

Мъже, ако искате да сте по-привлекателни за дамите, не е нужно да се потите часове наред в залата за фитнес или да отнемате мястото им пред огледалото, за да се докарате в спретнат вид. Просто хапвайте повече моркови, препоръчват австралийски експерти, цитирани от в. „Дейли стар“.
Авторите на настоящото проучване от университета на Западна Австралия са установили, че жените изпитват по-силно привличане към мъже със специфична пигментация на кожата – жълта или червена. За да си я осигурят, всичко, което представителите на силния пол трябва да направят, е да слагат редовно в чиниите си моркови или други богати на каротиноиди продукти – сладки картофи, домати или тъмнозелени листни зеленчуци като спанак и кейл.
„Известно е, че каротиноидите играят съществена роля в показността с цел привличане на партньори при редица животински видове. Настоящото проучване е едно от първите по рода си, демонстриращо, че същото важи и за хората“, пишат изследователите в сп. „Behavioural Ecology“.
За целите на проучването мъже са били разделени на две групи. Част от участниците са приемали каротиноиди под формата на добавки, а останалите – плацебо. След 12 седмици техни снимки, направени преди и след експеримента, са били показани на жени. Специалистите са установили, че участничките оценяват като по-желани и привлекателни мъжете, които са приемали добавки.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!