8 четения

Над 60 заглавия от цял свят са в афиша на кинофестивала „Master of Art“

Над 60 заглавия от цял свят са в афиша на втория кинофестивал „Master of Art“ – единствен в Югоизточна Европа, между 20 и 30 април в кино „Люмиер Лидл“, съобщават от екипа.
Документалните филми, всички премиерни за страната ни, са посветени на големи имена в световното изкуство и култура, между които Клод Моне, Йеронимус Бош, Пикасо, Ян Флеминг, Йосиф Бродски, Дейвид Линч.
Целта на феста е да представя най-добрите документални филми в областта на музиката, танца и театъра, изобразителните изкуства, архитектурата, дизайна и литературата, както и рекламни артпродукции, създадени след 1 януари 2015 г. Тази година има и две нови категории – съвременно изкуство, артинсталации и протестно изкуство и артвидеоигри.
„Мисията на „Master of Art“ съвпада с мисията на НДК – да даваме алтернатива на масовата култура, като представяме филми и проекти на независими продуценти и режисьори и създаваме възможност за срещи на професионалисти в сферата. За кратко време събитието се утвърди и като форум за развитие на млади таланти от училищата по изкуствата, на които се стреми да създаде възможности за стимулиране на творческите изяви“, каза изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.
Прожекциите са в кината „Люмиер Лидл“, „Одеон“, G8 и Евро Синема.
Организатори са НДК, продуцентската компания „Спотлайт“ и фондацията „Мастер оф Арт“.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!