83 четения

1,4 млн. струва премахването на 10-етажния недовършен хирургически блок, до средата на юни няма да го има

Прецизират дали да го взривяват, или да го събарят с машини

ДО СРЕДАТА НА ЮНИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪБОРЕН 10-ЕТАЖНИЯТ НЕДОВЪРШЕН ХИРУРГИЧЕСКИ БЛОК НА ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ и теренът да се изчисти за строителството на новия хипермаркет „Кауфланд“. Отпадъците от арматура и бетон пък ще бъдат раздробени и използвани за основи на пътища и насипи в региона. Все още експерти изследват строежа, за да преценят дали руините трябва да се взривяват, или да се премахват поетапно. От западната верига направиха конкурс за изпълнител на разчистването, а след сложната процедура операцията е поверена на компанията „Политрейд канстръкшън“, която изгради и регионалната система за управление на отпадъците, смятана за една от най-модерните в страната. Едрогабаритна техника започна през уикенда да подравнява терена с площ от 19 дка откъм ул. „Краков“ и да проправя подходи към недовършената сграда. „Имаме готовност както да я взривим, така и да я разрушим с машини, а ще изберем този способ, който носи най-малко рискове и е с най-висока степен на сигурност за гражданите“, коментираха изпълнителите.

ПАРАЛЕЛНО ЩЕ ТЕЧЕ И РЕМОНТ НА ШАХТИТЕ И КОЛЕКТОРИТЕ, заради които до областната болница се бе образувало голямо езеро. Според запознати цялата операция по премахването на ненужната сграда, изчистването на терена, вертикалната планировка и ремонтите ще струват близо 1,4 млн. лв. Новият магазин на „Кауфланд“ ще започне да се строи от началото на лятото, като амбициите са той да стане готов до края на годината. Обектът ще отвори над 120 работни места и ще е с площ от повече от 3 хил. кв. метра. Към него ще има подходи откъм пътния възел „Качица“, ул. „Краков“ и ул. „Н. Габровски“. През октомври миналата година „Кауфланд“ купи за 5,8 млн. пустеещия терен и ненужния хирургически блок за 5,8 млн. лв.

С. МАРИНОВ

Сн. авторът

11 коментара за “1,4 млн. струва премахването на 10-етажния недовършен хирургически блок, до средата на юни няма да го има

 • 27.03.2017 в 13:20
  Permalink

  А коя фирма не можа да взриви сечената скала – да не са същите?

  Отговор
 • 27.03.2017 в 13:46
  Permalink

  Очакваме го с нетърпение този магазин, поне ще спестява време на една камара хора, които ходят до Горна Оряховица да пазаруват от Каулфанд

  Отговор
 • 27.03.2017 в 16:30
  Permalink

  През октомври миналата година „Кауфланд“ купи за 5,8 млн. пустеещия терен и ненужния хирургически блок за 5,8 млн. лв. Ко речи ко?

  Отговор
 • 27.03.2017 в 23:37
  Permalink

  Намалението от Кауфланд – Г. Оряховица отива за бензина изгорял през баира.

  Отговор
 • 28.03.2017 в 1:32
  Permalink

  Добре бе, идиоти с идиоти. Построена сграда, ще дават пари за събаряне и после наново да строят тъп Кауфланд. Не можеше ли Кауфланд да се настани на долните 2 етажа и горните да се ползват за друго? В ГО направиха същото – готова чисто нова сграда обшита с мрамор се събори за да строят тъп магазин за заблудени пенсионери купуващи си вкиснали зеленчуци, които не ядат по принцип – но като са намалени как да не ги купиш.

  Отговор
  • 28.03.2017 в 10:57
   Permalink

   Абе те не са намалени, ами са си на реалната цена, ама българина нали е прост. Като видят червеният етикет и грабят, като ненормални и никой не си дава сметка, че покрай това дето си е купил“уж на примоция“ харчи още една камара пари в тъпия кауфланд. Сега тук ще се напълни със селяни и цигани от селата, дошли да си пазаруват „ефтино“.

   Отговор
  • 29.03.2017 в 22:13
   Permalink

   Не може,щото имат бранд бук,т.е описано е подробно как и от какво се изработва всичко,как да изглеждат касите,какво да пише,къде ка колбасите,как се аранжира….всичко по книга.

   Отговор
  • 30.03.2017 в 20:30
   Permalink

   Абе олигофрен, много ги разбираш, давай им ти съвет – клавиатурната мишка на фирма с милиарди приходи и хиляди магазини в цяла Европа как да си вършат работата, да не говорим , че е частна фирма ако искат 3 пъти ще го съборят и построят наново. Отделно не знам кога последно си ходил в голям град, но там Кауфландите не са като в село ти горна ами са 10 пъти по-големи.

   Отговор
 • 30.03.2017 в 20:34
  Permalink

  Ами като всички се оплаквате от кауфланд по-добре да не го строят, нищо че в горна и други подобия на градове има, в сливен са 2, ама нека в умрелия ви град няма нито един поне да си личи що за „стара столица“ е. Поне кауфланд да направят, че да има за какво да идват туристи в тъпия ви град освен за умрелия царевец.

  Отговор
 • 31.03.2017 в 14:00
  Permalink

  Йордане, като казваш че ще се напълни със селяни да те питам: майка ти и баща ти откъде са!?

  Отговор
 • 31.03.2017 в 14:06
  Permalink

  Хайде, хайде, в Търново освен за „умрелия царевец“ има още за какво да идват хората – Плаковски манастир, Къпиновски манастир, Преображенски манастир … има още…ама ти не ги знаеш. Както сигурно не знаеш, че в твоята София кмета Димитър Петков е съборил три средновековни църкви със стенописи за да „изправи“ улиците.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!