78 четения

Измамени от фараона Чапанов в люта битка помежду си, делото срещу него отново спряно

67-годишна търновка няма къде да се прибере от Гърция заради калпаво правосъдие

ИЗМАМЕНИТЕ ОТ СТРОИТЕЛНИЯ ПРЕДПРИЕМАЧ ХРИСТО ЧАПАНОВ в момента водят дела помежду си и се преследват едни други, а правосъдието нехае, алармира адвокат Кирил Станчев. В такъв омагьосан кръг се върти в момента една от неговите клиентки, която дълги години аргатува в Гърция и вече иска да се прибере във Велико Търново, но просто няма къде. 67-годишната Радка К., както и всичките над 80 завлечени от него новодомци, броила преди повече от 10 г. 17 500 евро на Чапанов за апартамент на зелено.

Предложението било добро и тя се съгласила, защото се надявала това да стане скоро, но уви. И днес жената продължава да работи в чужбина и да плаща за недостроеното жилище, а другите пострадали искат да го плати двойно. Причината е, че имотът, който е бил под възбрана над 5 г., е пуснат на търг при съдебен изпълнител и въпреки изтеклата давност Радка няма достъп до собственото си жилище. Заради това е завела дело срещу кандидат-купувач, който иска на търга да купи същия апартамент за 17 000 лева.

„Случаят на Радка е много сложен от правна и фактическа страна и съдиите следва да търсят справедливостта, а не формално да приемат, че възбраната лишава от права кредитора по непаричното задължение“, обяснява адвокат Станчев, който представлява доста голяма група измамени по делото срещу Чапанов.

ВСЪЩНОСТ СЕ ОКАЗА, ЧЕ НАСКОРО ТО ОТНОВО Е СПРЯНО В РАЙОННИЯ СЪД ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО заради грешка в поредния обвинителен акт срещу него. Сега се чака произнасяне дали да се повдига ново обвинение от прокурора и да се внася нов обвинителен акт.

За разплитане на въпросната строителна измама с недостроената жилищна кооперация на ул. „Борис Богданов“ в старата столица преди години се ангажираха депутати и висши прокурори. Властта се задейства, след като ужилените правиха подписки, писаха жалби, а някои от тях дори си откупиха повторно на търгове жилищата, които се оказаха заложени пред няколко банки от предприемача. По време на разследването няколко души починаха. Сега историята започва отново за трети път.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!