Приложение Полски Тръмбеш

Анка Личева и Петранка Маринова са сред най-дейните и харесвани местни първенци

ПРЕЗ 2016 Г. В ПАВЕЛ БЕ извършено продълбочаване и прочистване на дерето, преминаващо през селото, със съдействието на Областната управа и спешната намеса на Община Полски Тръмбеш. Това бе крайно наложително, тъй като се наводняваха земеделски земи, пасища, застрашени бяха къщи и дворни места в регулацията на селото. С решаването на този проблем се разчисти и селската чешма, която вече се използва от хората, споделя кметицата Анка Личева.

Освен това започна възстановяване, укрепване и обезопасяване на язовирните съоръжения на язовир „Павел 1” – стена, преливник, шахта, според изискванията на дирекция „Надзор на язовирните стени“ и Комисията по бедствия и аварии. Работите ще продължат и през 2017 година с цел безопасното им ползване. Изграден бе и водосток на течащ естествен извор, идващ извън регулацията и преминаващ по една от улиците. Бе направен ремонт на покрива на народно читалище „Изгрев-1900“.

„За тази година пожелавам в селото да се случват само хубави събития – повече работа, повече бебета, нови пътища, нови емоционални срещи и празници“, казва още Анка Личева.

В МАСЛАРЕВО НАРЕД С ПРОБЛЕМИТЕ И ГРИЖИТЕ СЕ СЛУЧИХА И НЯКОЛКО ХУБАВИ НЕЩА, споделя кметица Петранка Маринова. Тя припомня, че е била асфалтирана улица с дължина половин километър, която е била в много лошо състояние. Освен това е била подменена малка част от водопровода, който свързва двете половини на селото. Този проблем е съществувал дълги години, но най-сетне е бил открит и отстранен.

„Не на последно място се нареждат и двете родени деца през 2016 г. – през май се появи момиченце с името Дани, а през декември Георги. Искрено се надявам, че тази година ще има повече бебета, а приоритет ще бъде ремонтът на читалището“, казва Петранка Маринова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *