72 четения

Страната на абсурдите. Пламен Недев без доказателства забъркан в обир и… оправдан

Търговският представител дори не бил във В. Търново, когато задигнали 9330 лв. от касата на паяка преди 2 г.

ТЪРГОВСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ НА ЕДНА ОТ новите фирми за продажба на електричество извън монополистите бе забъркан от полиция и прокуратура в скандалния обир на 9330 лева от касата на общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“.

В деня на обира Пламен Недев бил в София, за което имало безспорни доказателства. Въпреки този факт прокуратурата изправила пред Темида 42-годишния търновец. Той вече е оправдан окончателно от Районния и Окръжния съд в областния град и присъдата е влязла в сила преди един месец. Заедно с него като подбудител и помагач бе съден и оправдан и Георги Ангелов. Двамата са приятели, а в деня на кражбата на Ангелов пък му се родило дете. Реално скандалният обир на парите остава неразкрит и до момента извършителят е неизвестен.

Двамата оправдани пък имат пълното право да съдят държавата в лицето на прокуратурата, но засега не са взели такова решение. Според адвокат Венцислав Фоти не е имало нито едно доказателство неговият клиент Пламен Недев да бъде клиент на Темида. Единственият му „грях“ бил, че по това време работел в офис на фирма близо до общинското дружество и се познавал с Георги, който пък по онова време е работил в предприятието като инспектор. По делото била назначена съдебно-техническа експертиза, за да установи телефонни разговори и съобщения между двамата в деня на обира, но реални данни за съдържанието и разговорите не били представени пред съда. Обвинителната теза на прокуратурата била съшита с бели конци и се крепяла само на подозрения за евентуално извършване на престъпление, казва в решението си Окръжният съд. Освен това магистратите и от втората съдебна инстанция буквално правят на пух и прах всички твърдения на прокуратурата, в които нямало нито едно доказателство.

КАК СЕ ЧУВСТВА ПЛАМЕН НЕДЕВ, СЛЕД КАТО Е СЪДЕН И ОПРАВДАН, а сагата се е разигравала точно когато е бил назначен за търговски представител за Северна България във фирма „Мост енерджи“?

„Бях клиент на съда за пръв път в живота си. Опитвам се вече да забравя тази история и да я оставя зад гърба си. Не съм сърдит и смятам, че нашият съд бе обективен и безпристрастен. Не знам как ме забъркаха в тази каша, нямам представа и до днес. Гледам напред“, разказва Пламен Недев. И побърза да сподели от новата му работа пред „Борба“ другото, което е по-важно за хората – че можем да плащаме по-малко за ток и вече имаме право на избор. До момента той има около 300 клиенти юридически лица от областта, които са се отказали от традиционния продавач на ток и са минали към другата фирма.

„Сметките са по-ниски от 15 до 30% процента. Всички фирми са доволни. Сред тях има доста известни от В. Търново и региона. Тарифата е една – няма дневна и нощна. Потребители казват, че плащат до 30 процента по-малко от преди. От 1 май вече ще предлагаме услугата и на ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА. Искрено се надявам тази възможност да се използва от жителите на града и региона“, сподели още Пламен Недев.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!