69 четения

Треньорът Георги Василев отцепи част от терена до стадион „Ивайло“, има право да направи блок

Заведението му и пространството около него се оказаха заменени за две гарсониери

АПЕТИТЕН ПАРЦЕЛ ДО ЦЕНТРАЛНИЯ ВХОД НА ГРАДСКИЯ СТАДИОН „ИВАЙЛО“ В МОМЕНТА СЕ ОГРАЖДА В ЧАСТНА ПОЛЗА И ВЪРХУ НЕГО ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПРИПАРВА БЕЗ ПОЗВОЛЕНИЕ. Имотът е собственост на най-успешния треньор на „Етър“ за всички времена и един от най-титулуваните футболни спецове у нас Георги Василев. Според строителните норми тук може да се вдигне поне 6-етажен блок като този в бившия двор на ПМГ „В.Друмев“, който се намира отсреща, показа наша проверка. Футболният експерт огражда площ от близо 500 кв. метра заедно с култовото му заведение в северната част на „Ивайло“. На нея вече не може да спира никой, както се случваше досега. „Борба“ не успя да го открие за коментар, но запознати с плановете му разкриха, че все още умувал дали да го ползва като паркинг или ще го даде за строеж срещу обезщетение, тъй като законът му го позволява. Наша проверка показа, че имотът е плод на една от скандалните местни заменки още през 2008 г.

Земята стана негова собственост срещу две гарсониери, а коментарите в местния парламент бяха, че на мястото щяло да има спортен музей. Според документи, с които „Борба“ разполага, скъпоценният терен на едно от най-възловите места в града бе оценен на 101 хил. лв., което е малко под 200 лв. на квадратен метър. По предложение на съветника Пламен Петров обаче цената бе завишена с 52 хил., което се стори приемливо на мнозинството и заменката бе подкрепена. Против сделката, която е на доста ниски параметри, тогава са били бившите съветници Милен Михов от ВМРО и Камен Алексиев от СДС.

В хода на дебатите общинският съветник Румен Димитров развива тезата, че футболният специалист Георги Василев е „заслужил” човек и затова трябва да му се даде. Това предизвиква гнева на предишния кмет д-р Румен Рашев, който казва, че ако заменката бъде утвърдена с подобен мотив, то той ще я обжалва в съда. „За „заслужили” хора има звания и титли. Наскоро обявихме за почетен гражданин Лина Ковачева, по тази логика трябваше да й дадем и половината от Старото военно училище ли”, казва тогава Рашев, а мнението му е записано в протоколите от заседанието.

МАЛЦИНСТВО В МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ СЕ ОКАЗАХА ОНИЯ, КОИТО ПРИПОМНИХА, ЧЕ АКО СЪЩИЯТ ИМОТ БЕШЕ ДАДЕН НА КОНКУРС, КМЕТСТВОТО ЩЕШЕ ДА ВЗЕМЕ НЕ ДВА АПАРТАМЕНТА, а поне 7 – 8, защото така би получило 20 на сто от построеното. Районът вече е застроен масирано и теренът на „Ивайло” е само прилежащ към комплексите, които се оформят. Според запознати именно такава ще е и съдбата на този вече частен парцел.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

10 коментара за “Треньорът Георги Василев отцепи част от терена до стадион „Ивайло“, има право да направи блок

 • 29.03.2017 в 9:56
  Permalink

  Е това вече е черешката на тортата! Погледнете каква лудница е там в момента. Въздух не остана там! Да му приседне дано на футболния спец!

  Отговор
 • 29.03.2017 в 11:22
  Permalink

  А не мислите ли, че макар и късно, е време за промяна в строителните норми и мораториум върху новото строителство в града? Или поне налагане на ограничение в броя на етажите до максимум 4? Подобни акции вървят във всички големи градове, само Търново спи.
  След като кварталите са вече презастроени, грозни и цените на имотите там падат, алчните гадове започнаха да тъпчат с блокове централната част, парковете и районите с ниско строителство.
  За да не остане нито един квартал нормален за живеене.
  Още няколко години и града ще бъде унищожен от бетона окончателно и необратимо.
  А с оглед на съдбата на ВТУ, обгазяването от Кроношпан, лошата инфраструктура, разрухата в Стария град и изместването на логистичния поток на север с магистрала Хемус, средносрочните перспективи за града са много, много лоши.
  Ще останат само снимките на придворните фотографи от Царевец и Трапезица.

  Отговор
 • 29.03.2017 в 11:37
  Permalink

  Няма оправия еййй, що не вземат да гътнат и стадиона и там да застроят , отвратен съм това го няма никъде- стадион между блокове …. Ще ни трябва един ден като се оправи отбора лиценз, а за лиценз голям паркинг ще трябва, само че щее пълно с блокове навсякъде …….

  Отговор
 • 29.03.2017 в 13:48
  Permalink

  В Търново най-лесно се дават строителни разрешения за абсурдно строителство и законът винаги е на страната на нарушителите. Така имаме законни гаражониери с три а вече и четири етажа-принос в световното трансформиране на гараж. А Гочето има опит в завладяване на крайградски зони за отдих оцеляли векове, но любезно предоставени на футболният треньор-историк-най-красивата зона за отдих над Варуша е харизана на семейството на треньора. Строителство върху тротоар, в дворът на училище, в крайградска гора…,защо да не построят и в близост до стадиона. Всичко грозно и незаконно в Търново се възприема за красиво и законно.

  Отговор
 • 29.03.2017 в 14:21
  Permalink

  Ех, Гочи, Гочи!! И ти ли да не останеш назад?

  Отговор
 • 29.03.2017 в 19:51
  Permalink

  Ami uredil se choveka. Vie kato choplite semki tzial den i gledate kanal planeta ot kude da vi doide ..vuv BG samo koito go murzi na napravi niakvi kinti.

  Отговор
 • 29.03.2017 в 22:18
  Permalink

  Ей общинарите Вие кога ще разберете, че този град се нуждае и от пракинги?! И не с ели сещате, че този стадион никога няма да получи категоризация като няма достатъчно голям паркинг! Ама кой ли си мисли за спорта в тоя град….

  Отговор
 • 29.03.2017 в 22:24
  Permalink

  Стига манипулирахте хората.Човека просто си трасира границата на имота.Никой не е казал че там ще се строи.

  Отговор
 • 04.04.2017 в 16:13
  Permalink

  А защо там да не построи една модерна тоалетна? Хем ще изкара луди пари от нея, хем ще ароматизира квартала. Ще изкарва поне по милион на година. Ето ти идея Георге (а не Гоче). При това безплатна. Така ще се осереш като за световно. И медал може да получиш.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!