Новини

Ученици от гимназията по икономика участват в Световната седмица на парите

ИЗНЕСЕН УРОК ПО БАНКОВО СЧЕТОВОДСТВО ВЪВ ФИНАНСОВИЯ ЦЕНТЪР НА БАНКА ДСК проведоха вчера възпитаници на Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново. Така учениците от елитното училище се включиха в Световната седмица на парите.

Мениджърът обслужване на клиенти Маргарита Лалова, която е възпитаник на гимназията, запозна младите хора със съвременните форми на банкиране – електронно, интернет и мобилно, и инвестирането в ценни книжа като алтернативна форма на спестяване с много по-висока доходност от спестяването в депозити и влогове. Дванадесетокласниците, които учат в специалността „Оперативно счетоводство“, получиха полезна информация и за възможностите за професионална реализация в банковата сфера и в частност в Банка ДСК.

В конкурса за снимки със спестовна касичка ще участват учениците от Х „б“ клас, за да покажат своята съпричастност с темата на инициативата „Учи, спестявай, печели!“.

До края на седмицата участниците в клуб „Иновации и предприемачество“ по проект „Твоят час“ ще се включат в Световната седмица на парите чрез посещение на Българската фондова борса и Комисията за финансов надзор в София.

Същите ученици предния ден ще участват в кариерен форум „Професии на бъдещето“, обясни Красимира Христова, дългогодишен учител по счетоводство, координатор по програмите на „Джуниър Ачийвмънт България“ и класен ръководител на Х „б“ клас. Тя е и ръководител на всички събития, посветени на Световната седмица на парите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *