6 четения

Великотърновци нехаят как са изразходвани 63 млн. общински пари

Нито един гражданин не уважи общественото обсъждане за изразходването на над 63 млн. лв. общински пари за последната година. Абсолютно празна зала очакваше представители на общинската администрация във вторник вечерта, за когато бяха насрочени дискусията и публичният отчет. Явиха се единствено общинските съветници проф. Михаил Харалампиев, Росен Иванов и Калина Широкова. Присъства и шефът на местния парламент Венцислав Спирдонов. „Представители на няколко граждански формации поискаха да бъде променен началният час на обсъждането и го фиксирахме на 17,30, за да не съвпадне с обичайното работно време. Виждате, че не дойде никой“, коментира той. Подобни обществени обсъждания се превръщат в пълен фарс, припомнят запознати. Максимум по един-двама граждани, неколцина съветници и привикани служители на администрацията за масовка са традиционното присъствие на всеки публичен отчет. Целият този „театър“ обаче е необходим, тъй като без подобни процедури не може да бъде утвърдена финансовата рамка.

Стилян НАЙДЕНОВ

2 коментара за “Великотърновци нехаят как са изразходвани 63 млн. общински пари

 • 30.03.2017 в 14:49
  Permalink

  Само мога да предложа да се отправят тротоарите и общественните стъпала. И кошчетата по главницата и самовадската чаршия са в окаяно състояние. Защо се работи с лошокачественни материали и се пише че струват милиони а в същото време не издържат и 2-3 години.

  Отговор
 • 30.03.2017 в 15:25
  Permalink

  Този отчет е бутафория, театър. Имитация на демокрация.
  И да отиде някой да слуша глупостите на местните тарикати, какво може да промени?
  Нищо.
  Общественото обсъждане не е нищо друго освен една безсмислена говорилня.
  Отчет се прави пред компетентните органи по линия на законосъобразността на взетите решения и пред съвестта на хората взели тези решения, ако имат изобщо такава тези примати.
  Така че от ходене на подобни отчети няма никакъв смисъл и те много добре знаят това.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!