11 четения

Дни на кариерата събраха студенти и представители на бизнеса във ВТУ

24 БЪЛГАРСКИ И МЕЖДУНАРОДНИ КОМПАНИИ ПРЕДСТАВЯТ СВОБОДНИ СТАЖАНТСКИ ПРОГРАМИ И СВОБОДНИ РАБОТНИ ПОЗИЦИИ по време на традиционните Дни на кариерата, които започнаха вчера във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Фирмите работят в сферата на финансите и търговията, има застрахователни дружества, представители на работодатели от хранително-вкусова промишленост, IT сектора.

Компаниите предлагат на студентите съвети и консултации как се попълва и подготвя CV, как да се представят най-добре по време на интервю за работа.

„Във времена, в които на бизнеса не достигат хора, и то квалифицирани, амбициозни и мотивирани, кариерата става бързо”, каза при официалното откриване на форума „Национални дни на кариерата – добра кариера, добър живот 2017” управителят на Job Tiger Светлозар Петров. Един от всеки шести, посетил форума, започва стаж или работа, което ще рече, че от началото на организирането на събитието 38 000 души са стартирали трудовия си път, допълни още г-н Петров.

„Надявам се да останете тук, защото бъдещето принадлежи на вас. Няма как, ако всички си заминем от тази държава, тя да остане. Затова трябва да я направим такова място за живеене, че да искаме да останем в нея. Едно от нещата е добра работа, добра кариера, добро заплащане. Това се опитваме да направим. Знам, че е трудно, но въпреки това полагаме усилия. Искаме да преуспявате, да повишите вашите изисквания към учебния процес, да се квалифицирате така, че работата да ви търси, а не вие нея. Надявам се работодателите да инвестират у вас, а вие да се ориентирате към близкото бъдеще, за да направим България европейска държава”, посочи в приветствието си ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов и призна, че и у нас има служители със заплащане, което се доближава до това в Европа и дори в САЩ.

„Работете и учете, за да вдигнете своя стандарт на живот”, обърна се към участниците в кариерните дни и зам.-кметът проф. Георги Камарашев. За поредна година Дните на кариерата се провеждат в партньорство с Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!