11 четения

До юни преасфалтират главната улица на Велико Търново

Правят елементите на новото кръгово кръстовище

ДО ЮНИ ЩЕ БЪДЕ РЕМОНТИРАНА И ПРЕАСФАЛТИРАНА ГЛАВНАТА УЛИЦА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“, КОЯТО НЕ Е ПРАВЕНА БЛИЗО ЧЕТВЪРТ ВЕК, информира шефът на дирекция „Териториално и селищно устройство“ инж. Динко Кечев. Нова настилка ще има от Студентския стол до паметника „Майка България“, а за това вече са осигурени средства. „В момента работим по изкърпването на уличната мрежа, а екипите се движат от изток на запад. Веднага след като приключат, започва преасфалтирането на главната“, бе категоричен главният инженер на старата столица. По същото време трябва да започне и изграждането на кръговото кръстовище на входа на Старото военно училище. В момента се изработват част от елементите му. Близо 400 кв. метра нов асфалт са положени по трасето от жп гарата до Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Още около 300 кв. м участъци са асфалтирани по улица „Сан Стефано” – от автогара „Запад“ до входа на квартал „Чолаковци”, както и в самия жилищен комплекс. В квартала се извършва подмяна и на осветителни тела на уличните лампи. Дейностите ще продължат и в останалите части и квартали на Велико Търново. Работата се извършва по план, изготвен от общинската комисия, която бе назначена от кмета Даниел Панов със задача да извърши обстоен оглед на пътната мрежа и да набележи участъците със засегнати настилки след зимния сезон.

ПАРАЛЕЛНО ВЪРВИ И ПОЛАГАНЕТО НА МАРКИРОВКА, КАТО ЗА ЦЕЛТА Е ЗАКУПЕНА СПЕЦИАЛНА МАШИНА ОТ ДАНИЯ. Тя позволява изключителна прецизност и замества доста от ръчния труд. Чрез нея маркировката ще се полага и в пъти по-бързо. „Най-качествен е топлият пластик, който издържа около 3 – 4 години, но има нужда от измиване, защото се замърсява. С него ще се очертават основните пешеходни пътеки, а с по-евтината боя – по-ненатоварените“, обясни инж. Кечев.

С. НАЙДЕНОВ

2 коментара за “До юни преасфалтират главната улица на Велико Търново

 • 30.03.2017 в 13:00
  Permalink

  Какво значи не е правена четвърт век, то само последните 15 години е асфалтирана над 3 пъти?!?!?!

  Отговор
 • 30.03.2017 в 15:01
  Permalink

  Абе Кечев, стига смехории. Начетохме се и се наслушахме последните 3-4 години как всяка година ще се асфалтира улицата. Нали имаше пари още от водния проект и навсякъде тръбяхте че след два дни почва асфалтирането. Миналата пролет пак „асфалтирахте“. Явно изядохте парите за асфалта. А сега пак „намерихте“ пари. Стига лъжи и обещания. Търновската община трябва да се преименува на община „ЩЕ“. Само в бъдеще време слушаме едни и същи обещания с години. Докога? Наесен сигурно пак „ЩЕ“ асфалтирате улицата. А това дето го твърди господина , че последните 15 години не е асфалтирана е или загуба на памет или автогол в кметската врата.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!