Месечен хороскоп. Прогноза за месец април, 2017 година

Деви, не налагайте мнение, а вие, Скорпиони, внимавайте с парите

Лунна диета през април:

В дните от 1 до 10 април и от 27 до 30 април Луната е нарастваща. Гладуването и диетите не дават резултата, за който сте си мечтали. Това време не е благоприятно за стартиране на дългосрочен хранителен режим, защото едва ли ще го спазвате дълго време със завидна мотивация. В дните от 11 до 26 април Луната е намаляваща. Започнете диета, хранете се здравословно или гладувайте в 24-часовата фаза на пълнолуние и последна четвърт. Ще подобрите тонуса и самочувствието си. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета са 15, 16, 24, 25 април. Подходящите дни за лунна диета този месец са 3 април – фаза първа четвърт, 11 април – фаза пълнолуние, 19 април – фаза последна четвърт, и 26 април – фаза новолуние.

Грижа за косата:

Благоприятни за подстригване на косите са датите 5, 6, 7, 8, 9, 10, 27, 28, 29 април – растежът се ускорява, и 11, 17, 18, 19 април – ако искате да забавите растежа на косъма. Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 3, 4, 12, 13, 14, 22, 23, 30 април.

Важни звездни аспекти през месеца:

1 април. Слънцето и Луната са в секстил. Отдайте се на доброто си настроение, пошегувайте се с най-близките хора и се усмихнете заедно на закачките, които сами си измисляте. Стартирайте месеца с един позитивен и разпускащ ден. Имате нужда от това.

5 април. Венера навлиза в Риби. Осъзнавате грешките, които сте направили в сферата на взаимоотношенията. Започвате да съчувствате на хората, наранени от егото ви в последно време. Не се обръщайте назад и не давайте израз на чувствителността си. Не продължавайте някои вече приключени връзки само защото изпитвате чувство за вина за това, че сте ги скъсали някъде във времето.

6 април. Марс и Плутон са в тригон. Чувствате се жизнеспособни. Искате да бъдете оценени на всяка цена, затова и полагате огромни усилия. Целите се към лидерски позиции, към високоплатени постове. Бъдете внимателни, защото ако не сте преценили добре силите си, можете да останете доста огорчени от това, което ви чака.

7 април. Сатурн започва своята ретроградна фаза в Стрелец. Бъдете особено внимателни с всякакви финансови и материални инвестиции до 16 август. Възможно е да си причините големи загуби заради надежди, които така и ще си останат неоправдани. Бъдете консервативни и търпеливи. По възможност учете. Придобийте ново знание в този период.

10 април. Меркурий е ретрограден в Телец. До 4 май бъдете внимателни, за да не влезете в съмнителни сделки или да не подпишете документи, които впоследствие да се окажат срещу вашите интереси. Избягвайте да закупувате техника и да подемате нови бизнесначинания. По възможност отложете сделките и преговорите и не вярвайте на обещания за голяма финансова обезпеченост.

15 април. Венера приключва своята ретроградна фаза и е директна в Риби. Използвайте чара, който притежавате, в своя полза. До края на месеца хармонизирайте всички взаимоотношения, които претърпяха крах в последно време и, разбира се, които значат нещо в живота ви. Извинете се за неща, които сте изрекли неволно.

17 април. Сатурн и Слънцето са в тригон. Очаквайте с хъс и мотивация да постигате целите си през тази работна седмица. Не сливайте празниците, а се явете отговорни на работното място. Чака ви възможност за покачване в йерархията. Нещата ще се забавят, но е важно да задвижите механизма тъкмо сега.

22 април. Меркурий навлиза в Овен, а Марс – в Близнаци. Мисълта е напълно замъглена от емоцията, а словото – окрилено от импулсивността. Бъдете особено внимателни в изказа си. Подбирайте добре думите, за да не нараните някого съвсем неволно, след което да съжалявате. Овладейте нервността и всичко ще бъде наред.

26 април. Новолуние в Телец. Желанието ви е да въплътите всичките си идеи в готов продукт. Мислите ви са материални, намеренията ви също. Внимавайте какво започвате на тази дата, защото сте привлечени от обещания за печалби, но заради ретроградната фаза на Меркурий и Сатурн можете да завършите месеца със застрашаващ материалната ви стабилност договор.

ОВЕН

Бъдете овладени

Очаква ви месец на резки промени, които вие и можете да контролирате, и не сте в съвсем пълно състояние да държите в свои ръце. Бъдете умерени, овладени и подхождайте предпазливо към всеки един нов ход, който предстои да направите. Като цяло месецът е напрегнат, но благоприятен. Не забравяйте, че Слънцето се движи във вашия знак. Зарежда ви със сили и ентусиазъм, но и с доза прибързаност. Палите като кибрит, а след това съжалявате за казаните думи и извършени действия. Бъдете овладени, за да не навредите сериозно и на финансовото си състояние, и на личните си взаимоотношения.

ТЕЛЕЦ

Преценете силите си

През април е добре да бъдете умерени в действията и обещанията си. Месецът е благоприятен за вас, но изисква да балансирате до максимум емоциите и да владеете поведението си. Във втората половина от месеца, когато Меркурий е ретрограден във вашия знак, сте застрашени от изказване на хиляди думи, за които ще съжалявате не след дълго. Внимавайте да не подпишете и съмнителни договори, които да причинят сериозни финансови загуби не само в идния месец, а и до края на годината. Много е важно да преценявате добре силите и възможностите си.

БЛИЗНАЦИ

Стреляте напосоки

През април се чувствате дезориентирани. От една страна, желаете да действате и да стреляте. От друга, многото възможности пред вас ви карат да стреляте напосоки и да започвате какви ли не начинания само и само да промените нещо около себе си. Трябва да сте наясно, че след 10 април не е благоприятно да подемате важни делови инициативи, защото могат да се окажат капан с неочакван изход за вас заради ретроградното движение на Меркурий. Обърнете повече внимание на личния си живот и по-скоро заздравете взаимоотношенията си в сферата на любовта, отколкото да гоните цели в професионален аспект, които могат да се окажат лесни за спукване балони.

РАК

Грешката е във вас

През април ще преживеете известни трудности заради нежеланието си да приемете, че всичко и всеки около вас се променя. Сякаш искате да живеете статичен живот, без капчица обновление. Това е невъзможно и е време да го проумеете. В дните след 10 април, когато Меркурий е ретрограден по своята орбита, ви чака сериозен проблем в общуването с партньорите по бизнес. С колегите също ще имате пререкания. Всичко опира до пари, а проблемът е, че гледате повече в чуждата чиния, отколкото в своята собствена. Научете се да признавате чуждите заслуги и да приемате чуждите възнаграждения като основателни. Така ще изживеете по-спокойно своя месец.

ЛЪВ

Промени в плановете

Това е месец, през който обръщате огромно внимание на чуждото мнение за вашия личен живот. Подавате ухо на всичко, което се говори от хората за вас. Не трябва да обръщате толкова много внимание на слуховете за себе си, освен ако те не ласкаят егото ви. На работното място бъдете особено внимателни. След 10 април Меркурий започва своята ретроградна фаза. Нещо в офиса ще се обърка и преглеждайте добре документацията, която правите. Сатурн също тръгва в ретроградно движение. Плановете ви се разместват и предварителните ви намерения трябва да претърпят пренареждане. Бъдете готови на неочаквани ходове. Добрата новина е, че всички изменения в програмата ви ще са за добро.

ДЕВА

Не налагайте мнение

През този месец ще бъдете доста импулсивни и това често може да води до излишни спречквания и разправии с най-близките ви хора. Можете да ги избегнете, ако се владеете. Това е трудна задача, но предпочитате да налагате мнението си, особено в дните между 10 и 22 април, когато Меркурий се движи ретроградно в Телец. Това е и времето на най-активните ви семейни борби – да бъде на вашето, все да си кажете мнението. Не се учудвайте, ако не ви слушат или просто ви отхвърлят. Сатурн започва своята ретроградна фаза и до средата на август изисква от вас да сте особено консервативни с инвестиции, които касаят семейния бюджет. Не си ги причинявайте, защото могат да завършат със загуби.

ВЕЗНИ

Стъпете си на краката

През този месец е от особено значение да балансирате живота си. Да стъпите на здрава почва и не позволявате на емоцията да бъде водеща. Стартирате месеца с увереност и желание за постигане на целите. След 10-о число обаче нагласите ви търпят промяна. Меркурий започва своята ретроградна фаза и ви предупреждава да бъдете особено внимателни с всички финансови намерения и планове. Не подписвайте договори и споразумения, защото сериозно ще навредите на своето материално положение. В края на месеца, когато Меркурий навлиза в Овен, се предпазвайте от драматични промени в личния живот. Каквото и да ви се случва, избягвайте да вземате крайни решения и оставете нещата на самотек.

СКОРПИОН

Внимавайте с парите

Очаква ви активен и забързан месец. Слънцето се движи в Овен и огрява зона от хороскопа ви, която отговаря за работата и полагането на усилия, за да постигнете целите си. Меркурий започва своята ретроградна фаза от 10 април и ще ви провокира да действате доста импулсивно в деловата сфера. Нещо там се обърква. Не водите преговорите си спокойно, а агресивно. Не си позволявайте да подписвате договори или споразумения, най-вече такива, които са с дългосрочен характер. Сатурн също стартира своята ретроградна фаза и до края август ви предупреждава да сте по-внимателни с бюджета си.

СТРЕЛЕЦ

Устремени към промени

Очаква ви разнообразен откъм емоции месец. Труден ще бъде в моментите, в които вие желаете от съдбата повече, отколкото тя може да ви даде. Често ви се случва да сте прекалено взискателни към нея. Сега сте устремени към промени, които все още не сте обмислили докрай. Съветвам ги да ги предприемате до 10 април, защото след това стартира поредната ретроградна фаза на Меркурий. Той изисква да се научите на търпение. Ще ви покаже, че невинаги нещата могат да се случват така, както вие ги искате. Научете урока да се съобразявате с обстоятелствата. Сатурн е ретрограден в знака ви. Може да ви донесе доста проблеми, ако теглите кредит или искате заем от приятел.

КОЗИРОГ

Не търсете изява

През април не е най-добрата идея да търсите изявата на всяка цена. Напротив, кротко си работете по своите си дела и отстоявайте позициите си само тогава, когато някой се намеси в личното ви пространство. Избягвайте да налагате присъствието си или чрез поведението си да привличате чуждото внимание. Меркурий е ретрограден след 10 април и ви предупреждава да бъдете особено внимателни, ако трябва да слагате подписа си върху документи. Сатурн също е в своята ретроградна фаза от средата на месеца и до края на август ще ви научи на търпение. Ще ви покаже, че има какво още да учите от живота. Не се страхувайте от придобиване на ново знание.

ВОДОЛЕЙ

Ремонт вкъщи

Често имате поводи за усмивки и добро настроение. Емоциите ви са предимно позитивни, но така и не разбирате кога хората отсреща са добронамерено настроени, и кога не. Прекалено доверчиви сте и не допускате, че някой може да ви измами. Все пак имайте едно наум. След 10 април Меркурий започва своята ретроградна фаза. Време е за ремонт вкъщи, време е да обръщате малко повече внимание на близките си хора. Прекарвайте повече време с тях, а през последната десетдневка хванете „метлата” и изчистете от живота си онези хора, които все ви висят около врата и черпят блага на ваш гръб.

РИБИ

Разрешете проблемите

Привидно лесен за изживяване, април е месецът, в който осъзнавате доста истини в живота си. Задавате си въпроси, на които бързо намирате верния отговор. Разбира се, той не ви удовлетворява, но трябва да се съобразите. Бъдете смели в решенията си до 10 число, а след това – по-консервативни. Причината е ретроградното движение на Меркурий и Сатурн. Меркурий ви създава малки проблеми в сферата на общуването с другите хора. Сатурн сигнализира за проблеми на работното място, които трябва да разрешите в срок до средата на август. Бъдете отговорни и дисциплинирани. Подходите ли така, ще разрешите всички нередности в живота си.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

31 март. Избрали сте си кармична разплата, която да изпълните през този живот. Тя се състои в преодоляване на определени трудности, в полагане на повече усилия при постигане на амбициите и целите. Умеете да виждате нещата от различни гледни точки, но само за пред себе си. За пред хората проявявате една закостенялост, която не е характерна за знака Овен. Вие трябва да сте борбени, решителни и демонстративни. Научете се да се борите докрай и да завършвате делата си. Бъдете по-постоянни в желанията си и ще видите, че успехите ще започнат да се нареждат един след друг.

Навлизате в прекрасна година на финансова стабилност и парични печалби. Не се страхувайте да започнете нова работа. Ще си заслужава риска.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания.

1 април. Родени на един прекрасен ден, вие сте хора, които пробиват навсякъде с умението си да разговаряте и да намирате пътечките в живота. Това е въпрос на късмет. Невинаги знаете какво точно искате, но го постигате, защото ви идва като дар от съдбата. Обичате да пътувате и в първите 30 години от живота си задължително трябва да излезете зад граница, за да видите други светове и да усетите как живеят хората извън България. В личен план умеете да дарявате с любов, но сте прекалено прибързани, припрени и понякога това вреди на отношенията ви.

Годината пред вас ще ви позволи да стабилизирате живота си в детайли. Това ще рече, че е дошло време да престанете с промените, а да заложите на една-единствена цел, към която да се стремите. За мнозина това е идеалната година за брак, други ще срещнат половинката си в следващите дванайсет месеца. Това е време и за любов, и за хармония.

Здраве: Възможни са по-чести настинки и проблеми с гърлото и носа.

2 април. Вие сте от онези Овни, които се чувстват сигурни в себе си само тогава, когато са обичани и подкрепяни. Не сте от хората, прокарващи сами пътя си напред. Напротив, вървите по отъпкани пътеки и печелите по точки тогава, когато знаете, че има някой зад гърба ви, тоест – че сте подкрепяни. Научете се на решителност. Вие сте Овни и като такива имате заложби да бъдете пробивни. Заложено ви е по съдба да намерите половинката в живота си още в ранна юношеска възраст.

Навлизате в година на себеанализ, вникване в грешките, извършени през предходните девет години, опрощаване и искане на прошка за своите прегрешения. Това е идеална година, защото ще се почувствате духовно свободни. Мнозина ще започнат курс на обучение или преквалификация. Ще четете много и ще се сдобиете с нови знания, които ще са ви от полза още догодина. Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфните възли.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *