65 четения

Определиха откъде ще минава новият път Русе – Велико Търново

Кметът Даниел Панов: „Тази пътна отсечка е важна за комуникациите на региона“

ВЕЧЕ Е ЯСНО ОКОНЧАТЕЛНОТО ТРАСЕ НА НОВИЯ МАГИСТРАЛЕН ПЪТ МЕЖДУ РУСЕ И ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ОТЧУЖДИТЕЛНИТЕ ПРОЦЕДУРИ ЗА ТЕРЕНИТЕ. „В нашата община високоскоростният път с четири ленти ще минава преди Момин сбор и над Хотница и Русаля ще се пресича с автомагистрала „Хемус“ чрез пътен възел. На юг пък ще минава край Шемшево и Леденик и ще излиза малко преди „Бряста“. Тази пътна отсечка е много важна за комуникациите на региона“, коментира кметът Даниел Панов. Прогнозната цена е 580 млн. евро. Според последните изменения в идейния проект отсечката ще бъде с дължина под 120 километра. С пътни възли ще бъдат осигурени връзките с бъдещата част на АМ „Хемус”, която също ще минава в непосредствена близост до старата столица.

ТРАСЕТО ПРЕДВИЖДА АУТОБАНЪТ РУСЕ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДА ВЛЕЗЕ В ОБЛАСТТА ПРИ ПОЛСКОТРЪМБЕШКОТО СЕЛО КАРАНЦИ, ИЗТОЧНО ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ. Покрай селата Раданово, Петко Каравелово и Куцина пътят минава на северозапад от старата столица. Отстоянието му от центъра на града е само 4 километра, а пътният възел за връзка е проектиран между Леденик и Момин сбор. Оттам лентата продължава в посока обходния път на Габрово и бъдещия тунел под Шипка.

Стилян НАЙДЕНОВ

9 коментара за “Определиха откъде ще минава новият път Русе – Велико Търново

 • 30.03.2017 в 9:59
  Permalink

  Дано доживеем да го видим завършено всичко това, но определено ще е добре ако се направи .

  Отговор
  • 30.03.2017 в 19:48
   Permalink

   Е ако БСП беше спечелило,бъди сигурен 50г. нямаше да им стигнат да я направят ! Сравнение ,трасето от София до Ябланица и Варна -Нови пазар 40г строеж !!!! ЗаАПОМНЕТЕ 40г за ощо я има,я няма 160км. магистрала!

   Отговор
   • 25.03.2018 в 12:33
    Permalink

    Еволюция на комунистите: БКП – БСП – ГЕРБ. Някои не са го разбрали. БСП съществува само за да не се досещат някои хора кои са ГЕРБ. По същия начин когато се прекръстиха на БСП, имаше някаква измислена партия БКП, колкото да баламосва крайно заблудените.

 • 30.03.2017 в 14:07
  Permalink

  Наистина е много необходим и дано стане възможно най-бързо. Не е лошо да сложите и карта на трасето, за по-голяма нагледност, защото „Покрай селата Раданово, Петко Каравелово и Куцина пътят минава на северозапад от старата столица“ нещо не става ясно.

  Отговор
 • 30.03.2017 в 19:01
  Permalink

  Само лъжи и обещания…те за Хемус която свързва цяла Северна България и над 2 милиона население я иска, нямат пари тръгнали Русе -Търново да мислят.Пълен фарс и голи обещания са това. Трасето на Хемус като е готово защо не строят…..пари пак имаше 2 милиарда обаче окрадоха от санирането. А за Хемус пари няма……

  Отговор
 • 05.04.2017 в 13:58
  Permalink

  Като зная качеството но новопостроените пътища, по-добре да не го почват.Веднага се обосновавам. Новопостроеният път Павликени -Сухиндол, го ремонтираха след 2-3 месеца.Ще падне голямо крадене.

  Отговор
 • 12.10.2017 в 9:09
  Permalink

  Само дето не е опоменато, че ще има ТОЛ автомати – ще е платена магистрала. Отначало (уж) само за камионите, но по-нататък и за лекотоварните, а защо не и за леките автомобили.

  Отговор
 • 23.03.2018 в 13:16
  Permalink

  Определено това е едно много важно мероприятие, което ще спомогне за улесняване на връзките и комуникацията между отделните селища в региона, но ще улесни трафика на движението Русе- Велико Търново в пъти… Дано стане по-рано от предвиденото. Хората имат нужда от него….

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!