39 четения

Рени Ненова, майката на убития без причина Христомир: „Едва оцелявам, съседи ми носят храна и ме крепи само възмездието, което чакам за сина си“

„ЧУДЯ СЕ КАК СЪМ ЖИВА ОЩЕ И ЕДВА СВЪРЗВАМ ДВАТА КРАЯ от мъка, болести и безпаричие. Крепи ме само възмездието, което чакам за убийството на сина ми Христомир Владимиров. Сега искам да кажа, че май извършителят бил на свобода и май бил избягал в чужбина. Каква е тази държава, какво е това нещо? Синът ми едва бе навършил 47 години и в оная фатална нощ на 5 януари тази година бил излязъл да разходи двете кучета Сара и сина й Бенджи. Нападнали го, помислили го за циганин, смлели го от бой и избягали. Оставили го на студа и в кръвта му. Сара оттогава я няма, а аз живея с Бенджи.

ЗНАЕТЕ ЛИ КЪДЕ БЯХ АЗ, КОГАТО СА ГО УБИВАЛИ БЕЗ НИТО ЕДНА ПРИЧИНА? Бях в кардиологията, на легло, защото преди години ми правиха сърдечна операция и сега едва се крепя, но нямам пари за всичките лекарства, че съм с 200 лева инвалидна пенсия. Извинете ме, че треперя и плача, но аз изглеждам така от два месеца и сигурно няма и да се оправя.

Аз съм само на 70 години, но вижте ме. Инвалид по болест съм, преди бях в инвалидна кооперация „Царевец“ в цех за пластмаси. След това ме съкратиха, защото станах редовна пенсионерка и си останах само с инвалидната пенсийка. После бях чистачка на четири часа, но после се поболях много, операция ми направиха и накрая смъртта на Христо ме досъсипа… Да не ви казвам какво ям, съседи ми носят храна, други ми цепят дърва. Другият ми син и дъщеря ми опитват да помагат, ама те самите едва свързват двата края и си имат семейства и деца. Аз имам петима внуци, но рядко ми се обаждат, да са живи и здрави всички хора по света, едното внуче е още бебенце.

Майчината мъка и майчината болка край нямат, като заровиш детето си, това да го знаете от мен и дано извършителят и другите около него някак да прочетат и да се покаят. Който каквото е правил, трябва да си плати, да лежи в затвора, нали така е редно?

Ох, аз пак се отнесох, но нали не се сърдите. Както си бях на легло в болницата и на 6 януари трябваше да ме изпишат. Христо, както му викаме, не дойде да ме вземе и сестрата ми донесе ужасната вест – той бил в реанимация и берял душа. Не разбрах в началото както става, защото той не беше лош човек, макар да бе безработен и да учи само до 8-ми клас. Останах при него в болницата пет дни, два пъти го оперираха, но не го спасиха. Започна да се задушава и да кашля. Сигурна съм, че само ме чуваше, защото аз му нареждах майчини работи, говорех му… Не можеше да говори, нито де се движи, иначе дума поне щеше да ми каже, 20 дни изкара в кома и брат му даде пари да го погребем в Плаково, което е родното ни село.

Какво друго да ви кажа, сега ще хапна малко чорбица и после ще плета терлици, това правя и гледам снимката на военната книжка на Христомир, защото пари за некролог със снимка нямах. Но ей тука съм сложила купа с жито и свещ и пак му говоря и чакам вест – от него и от властите, че още в полицията не съм ходила“.

СВОЯТА МАЙЧИНА БОЛКА ИЗПЛАКА ВЧЕРА ПРЕД „БОРБА“ майката на убития без причина Христомир, за когото пръв писа най-големият областен всекидневник. На Рени Ненова е назначен адвокат по програмата от проекта, който спечели адвокатската колегия във В. Търново. Защитникът тепърва ще се запознава с материалите по разследването, за да стане почернената майка частен обвинител и граждански ищец. Имената на извършителя обаче все още се пазят в тайна и полиция и прокуратура мълчат по този драматичен случай. Близки и познати на Христомир Владимиров обаче вярват, че след медийни публикации истината за жестокия бой до смърт на мъжа най-сетне ще излезе наяве.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!