11 четения

Читалище „Надежда“ отваря библиотеката си за бебета

ЗА БЕБЕТА ОТВАРЯ ВРАТИ БИБЛИОТЕКАТА НА ЧИТАЛИЩЕ „НАДЕЖДА“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Инициативата е наречена „Ден на най-малките читатели“ и е посветена на Седмицата на детската книга.

Родителите или пък бабите и дядовците, които решат да доведат своите бебешори в библиотеката, ще разходят децата в читалнята. Малчуганите ще получат специална читателска карта, дори ще могат да си изберат книжка, която родителите да им прочетат. Децата ще могат да си направят снимки сред лавиците с книги.

Идеята хрумнала на библиотекарката Бисера Дживодерова, която навремето завела своята дъщеря в библиотеката за първи път, когато Магдалена била на по-малко от 2 г. Оттогава до ден-днешен дъщеря й е свързана с книгите, самата тя пише пиеси за деца и възрастни, печели конкурси и дори има поставени пиеси във Варненския театър.

За Седмицата на детската книга читалището ще отиде в детска градина „Пролет“ по съвместната си инициатива с Младежкия дом „Деца четат на деца“, както и в ОУ „Христо Ботев“. Ученици от Старопрестолната гимназия по икономика пък ще влязат в библиотеката, за да слушат лекция за великденските традиции от д-р Илия Вълев, уредник в Регионалния исторически музей.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!