4 четения

1500 лева награден фонд на „Търновско царство“

Детски шахматен фестивал „Търновско царство“ организират съвместно Община Велико Търново и шахматен клуб „Асеневци”. Надпреварата ще се проведе от 31 март до 2 април в хотелски комплекс „Момина крепост“. Турнирите по ускорен шах ще бъдат два: „А“ – за деца до 12 и 14 г., и „Б“ – за деца до 8 и 10 г. Предвиден е и блицтурнир. Общият награден фонд ще бъде над 1500 лв. Ще бъдат раздадени 10 купи, над 50 медала, над 70 предметни награди, лакомства за всички и още много изненади. За децата от Велико Търново ще има допълнителни награди.

„Шахматният фестивал „Търновско царство” ще бъде един от най-големите детски турнири за 2017 година в България. Това е чудесна възможност за децата да премерят сили с връстниците си и да натрупат ценен опит. Вече имаме заявки за участие от цялата страна, личат имената на множество държавни шампиони по шах и национални състезатели към момента. Възнамеряваме турнирът да се превърне в традиционен, а от 2018 година да бъде Национална индивидуална купа на България”, коментира Даян Нинов, председател на ШК „Асеневци” (Велико Търново).

За повече информация и записване той предоставя своя имейл и телефон – [email protected], 0897 432 107 и координатите на треньорката Цвета Галунова – [email protected].

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!