Д-р Петьо Атанасов е най-новият хирург в екипа на ДКЦ I

Д-Р ПЕТЬО АТАНАСОВ Е НАЙ-НОВИЯТ ХИРУРГ В ЕКИПА НА ДКЦ І ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Центърът от години развива успешно еднодневната хирургия благодарение на отличните си специалисти и добрата материална база в операционния си блок.

Еднодневната хирургия, наричана още амбулаторна, набира скорост, защото не оскъпява лечението и не налага удължаване на болничния престой. Не предоставя възможност за вътреболнични и следболнични инфекции и ред други негативи. Обхватът и включва обработка на рани, оперативно лечение на всякакви патологични изменения по кожата и подкожната тъкан – бенки, папиломи, туморни образувания, всякакви доброкачествени изменения на млечна жлеза, след преглед и мамография, изваждане на чужди тела от меки тъкани, следоперативни грижи и пр.

С достъп за работа в операционния блок на лечебното заведение са и хирурзите д-р Тома Кирчев, д-р Мария Рачева и д-р Димитър Пашов. Еднодневната хирургия, която те и колегата им д-р Петьо Атанасов прилагат, позволява на пациентите да напуснат лечебното заведение до броени часове след оперативната интервенция и безопасно да се възстановяват в домашни условия.

Еднодневната хирургия има значими клинични, социални и икономически предимства, за които голяма част от пациентите у нас не подозират. Обичайна практика в болниците е амбулаторни пациенти да пролежават с многодневни пациенти. Така те губят време и ресурси заради изискванията на Здравната каса за минимален болничен престой, макар здравословните им проблеми да могат да бъдат разрешени посредством еднодневна хирургия. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *