5 четения

Застлана ли е „Трапезица“ с плочник по 250 лв. на кв. м?

НА УНИЩОЖИТЕЛНА КРИТИКА ПОДЛОЖИ МНОЖЕСТВО НЕУРЕДИЦИ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО областният лидер на БСП Валентин Ламбев. От трибуната на местния парламент той заяви, че плочникът на крепостта „Трапезица“ струва по 250 лв. на квадратен метър, което е прескъпо, а парите са изразходвани от дарението на Първата дама на Азербайджан Мехрибан Алиева. „Не знам колко струват плочите, защото държавата контролира изразходването на средствата“, контрира кметът Даниел Панов.

Двамата влязоха в словесен сблъсък по няколко теми, но акцентът бе отчетът на свършеното през мандата. Според Ламбев в Община В. Търново имало доказано корумпирани служители, които все още стоят на работа, и допълни, че разполага с документи, които ще оповести. Ламбев поиска и да разбере дали привлечените по стажантски програми са притискани да стават членове на ГЕРБ. Високите данъци, включително за автомобилите, които са най-големите в страната, скъпите цени за услугите на общината и липсата на политика по насърчаване на инвестиционни процеси са другите критики, които отнесе местната власт от Валентин Ламбев.

ТОЙ ПОИСКА ДА РАЗБЕРЕ КАК ТАКА ВСИЧКИ СТАТИСТИКИ СОЧАТ ЗАВИШЕНИЕ НА ТУРИСТИТЕ, А хотелите ни отчитат под 20% заетост и не плащат данъци и защо няма контрол от страна на администрацията, на което кметът Панов отвърна, че по икономически анализи, за да съществува един хотел, е нужно да е пълен поне 30%. Кметът Панов заяви на опонента си, че „изборите вече са минали“ и извади данни за най-значимите проекти на общината, което предизвика ръкопляскане от групата на ГЕРБ. „Стига кухи фрази пред медиите и празни твърдения срещу старата столица. Ако имате конкретни предложения, заповядайте да ги обсъдим сериозно. За последно това се случи през 2013 година, когато с г-жа Марияна Бояджиева имахме добър диалог. След това нишката някъде се скъса”, категоричен бе Панов.

Близо 800 000 лева ще бъдат вложени през новата година само в инфраструктурата и подобряването на средата в населените места от общината. Фондът по програма „Местни инициативи”, чрез която кметовете и кметските наместници кандидатстват за финансиране на собствени проекти, достигна 450 000 лева. Ремонти на улици, тротоари и площади е акцентът праз настоящата година, след като парковете и детските площадки в селата вече са обновени. Отделно над 300 000 лева ще бъдат вложени в инфраструктурата и по инвестиционната програма на Община В. Търново. През 2017 г. Община Велико Търново ще стартира изпълнението на проект по Програмата за трансгранично сътрудничество „България – Румъния 2014 – 2020”, чрез който ще бъде насърчено и стимулирано местното селскостопанско производство и занаятчийството.

Стилян НАЙДЕНОВ

Един коментар за “Застлана ли е „Трапезица“ с плочник по 250 лв. на кв. м?

  • 31.03.2017 в 12:50
    Permalink

    Ние и от дарение, ако не откраднем какви българи сме тогава… Срам

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!