Малчугани от детска градина „Слънчев дом“ събират пластмасови капачки

Децата участват в кампания за набиране на средства за медицинска апаратура

ПЛАСТМАСОВИ КАПАЧКИ СЪБИРАТ ВЕЧЕ ТРИ МЕСЕЦА МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „СЛЪНЧЕВ ДОМ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Така децата и техните родители и учители в детската градина са решили да участват в набирането на средства за медицинска апаратура за неонатологиите в две варненски болници. Кампанията се нарича „Аз вярвам и помагам с пластмасови капачки“ и е стартирана от млади хора в морската столица, които вече са създали общност в цяла България.

От група „Слънчице“ тръгнала идеята и търновската детска градина да се включи в кампанията, която, освен че събира пари за медицинско оборудване, пази и природата от замърсяване. „Обявих инициативата по Коледа миналата година и децата веднага се запалиха. Особено съм щастлива за това, че те провокираха и родителите си и сега всеки ден малките идват в детската градина с джобове, пълни с капачки“, усмихва се Ива Александрова, една от учителките на група „Слънчице“. Тя работи заедно с колежката си Диана Петрова и с пълната подкрепа на директорката на детската градина Диана Денчева.

15 бутилки с различни размери са напълнили вече малчуганите от цялата детска градина. Капачките, които те са събрали, са около 50 литра. Освен от пластмасови шишета те не изхвърлят и тези от непотребните им вече флумастери.

Двете учителки са решили да продължат кампанията до края на учебната година. Дотогава те използват капачките в часовете по математика и в различни развлекателни игри.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *