3 четения

Над 50 стари къщи ще бъдат ремонтирани в старата столица

Двоен е ръстът на строителните разрешителни в общината

НАД 50 СТАРИННИ КЪЩИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, КОИТО СА ПАМЕТНИЦИ НА КУЛТУРАТА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, ЩЕ БЪДАТ РЕМОНТИРАНИ. Това стана ясно по време на последната сесия на Общинския съвет. Кметът на старопрестолния град Даниел Панов заяви, че вече са приключили строителните дейности по фасадите и покривите на повече от десет сгради по улиците „Независимост”, „Стефан Стамболов” и „Михаил Кефалов”. Подобна по своите мащаби реставрационна дейност в старата част на Велико Търново не се бе случвала през последните 30 години. Вече са обявени процедурите за изпълнители по новия европейски проект за цялостно обновяване на 40 улици и площадни пространства в стария град.

Двоен е ръстът на издадените строителни разрешителни за 2015 и 2016 г. спрямо 2013 и 2014 г. Засилен е инвестиционният интерес към Велико Търново и общината, коментира Панов, докато запознаваше Общинския съвет с текущото изпълнение на мандатната програма. Седемнадесет са новосъздадените производствени комплекси. Безработицата в града падна до стойности под 2%, а в общината е под 3,5%.

Бизнесът е запознат в детайли с новите възможности по европейската програма „Конкурентоспособност” и по други финансови механизми благодарение на проведените през миналата година 16 информационни събития. В сайта на Община В. Търново функционира интерактивен инвестиционен справочник, където всеки свободен общински терен е подробно описан с прилежаща мултимедия.

С. МАРИНОВ

2 коментара за “Над 50 стари къщи ще бъдат ремонтирани в старата столица

 • 31.03.2017 в 13:05
  Permalink

  Улица Цар Иван Асен Втори, от лявата страна на Асенов мост, влиза ли в тоя списък или пак няма да я огрее? Срамота е тая улица. А градът се кичи с Трапезица, дано потръгнат чужденци там, под старата нова „старина“ , за да се сети Общината. че това е такова излагане, такъв страм за България.

  Отговор
 • 31.03.2017 в 20:52
  Permalink

  Това е най-хубавата новина. Радвам се и нямам търпение да видя резултата. Благодаря на Кмета че следи и мисли за тези неща.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!