44 четения

С две награди се върнаха от Украйна изпълнителите от „Нова музика“

ДВЕ НАГРАДИ СПЕЧЕЛИХА МОМЧЕТАТА И МОМИЧЕТАТА ОТ ВОКАЛЕН СЪСТАВ „НОВА МУЗИКА“ КЪМ ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК 1869“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Отличията този път са от международния конкурс „Славейчетата на Украйна“, който се провежда под патронажа на експрезидента Леонид Кучма. Домакин на конкурса за седма година бе побратименият на Горна Оряховица Миргород.

Иван Иванов е спечелил първо място, Кристиана Петкова е втора в старша възрастова група. Според регламента участниците са изпълнявали по три песни, едната от които роден фолклор. Иван е избрал да пее „Излел е Дельо хайдутин”, а Кристиана – „Лале ли си, зюмбюл ли си”. Представянето на участниците бе оценявано от жури с председател народният артист на Украйна Михаил Гаденко, а всяко от индивидуалните участия на горнооряховски изпълнител бе подсилвано от беквокалите на „Нова музика”. Съставът е изнесъл и концерт на сцената на конкурса заедно с група „Соняшник” към Дома на културата в Миргород.

Веднага след връщането си от Украйна изпълнителите на Аделина Колева са имали участие и в прочутото Studio 5 на НДК в София. Там те са направили трибют на Емели Санде. Повечето от парчетата, които момчетата и момичетата са изпълнили, са от новия албум на певицата. Участието им в Studio 5 е било аплодирано лично от Михаела Филева и Камелия.

Нова музика” вече подготвя нов трибют, този път на Pentatonix. Междувременно съставът е включен в предварителната селекция за тазгодишните награди на БГ радио. Всеки, който иска да подкрепи горнооряховските таланти, може да го направи на сайта на радиото. Съставът „Нова музика” е номиниран в 5 категории – за дебют, песен, текст, група и клип.

Нищо от това нямаше да постигнем без голямото сърце и големия професионализъм на вокалния ни педагог Аделина Колева, категорични са от „Нова музика”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!