martineli

martineli

Тазгодишният фестивал “Балкан трафик” в Брюксел ще е с българско участие

Тазгодишното 11-о издание на фестивала “Балкан трафик” от 20 до 23 април ще бъде открито с представяне на изключителното сътрудничество между Оркестъра за сватби и погребения на Горан Брегович и Брюкселската филхармания, съобщи сайтът balkantrafik.com. Музикантите от “Ню Йорк джипси ол старс” и групата “Баба Зула” от Турция също ще са сред участниците. С интерес се очакват изпълненията на пънк банда от Истанбул с вокалистка Гайе Су Акиол и молдовската група “Здов ши Здув”, която се отличава с оригинална смесица от хип-хоп, пънк и ромска музика.
“Балкан трафик” събира под знамето на културата обширния регион на Югоизточна Европа за еклектична програма, в която върховите моменти са свързани с богатото наследство на тези общности. Фестивалът ще отведе зрителите във вихрушката на музиката, като се започне от традиционни мелодии, мине се през етно джаз и рок и се стигне до съвременна музика. Предвидени са също филмови прожекции и уъркшопи.
България ще е във фокуса на вниманието чрез шоуто на белгийската банда “Паприка” на 21 април. Тя изпълнява традиционна и ромска музика от България. Ще бъде прожектиран и филмът “Безбог” на режисьорката Ралица Петрова, а ежегодното голямо хоро на централния площад в рамките на феста ще е с участието на ансамбъл “Златна Тракия”.

Източник: БТА

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *