„Виргиния балет” спечели 20 квоти за финалите на Световния танцов конкурс в Германия

20 КВОТИ ЗА СВЕТОВНИЯ КОНКУРС DANCE WORLD CUP 2017 Г. СПЕЧЕЛИ „ВИРГИНИЯ БАЛЕТ” ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО от квалификациите за световните финали, които тази година са в Германия. Момичетата на Виргиния и Сергей Казарини се върнаха от състезанието в Пловдив с най-голямата награда „Най-добре представил се танцов състав“. Тя се присъжда на състава, спечелил най-голям брой точки по време на танцовия конкурс. Великотърновската трупа, която работи към Младежкия дом, е успяла да събере шампионски резултат със своите 35 хореографии.

Две от шестте специални награди, които журито е дало на конкурса, са били присъдени на „Виргиния балет”. И те са за Богдана Лещакова и Пламена Ангелова, които са получили правото за безплатно обучение в лятната лагер-школа на DWC – Австрия.

Освен тези отличи, възпитаниците на „Виргиния балет” са завоювали 12 първи места, пет втори и седем трети места. Наградени със златен медал за соловите си изпълнения са Леа Попдончева, Пламена Ангелова, Богдана Лещакова и трите в стил модърн, Кристин Сутрова в стил характерни танци, Елена Кирякова и Яница Таскова в стил хип-хоп. Златни медали има и за триото Девора Казарина, Сияна Гунчева и Елена Кирякова в стил хип-хоп, както и за двата дуета – Богдана Лещакова – Ина Мариновав в стил джаз и шоу и за Елена Кирякова – Яница Таскова в стил хип-хоп. На първо място журито е класирало и три от хореографиите на школата – „Белите котки”, в която танцуват Девора, Леа, Кристин и Христиана, „Индийски танц“ в изпълнение на Мария-Тейлър, Ивелина Белчева, Мариа Цветанова и Пламена Ангелова, и „Магнифико“ с участието на Валерия Савова, Нора Петрова, Далия Матеева и Кристиана Николова.

Сребърни медали журито е присъдило на Кристин Сутрова, която има две втори места – в стил класически балет и в стил джаз и шоу. Радина Бонева е втора в стил характерни танци, а Богдана Лещакова – в стил класически балет. Второ място и сребърна купа има и за хореографията на Мария Казарина „Бал с маски“ в съвременния танцов стил фюжън балет.

Бронзови медали са завоювали Девора Казарина със солото си в стил модърн и Леа Попдончева в стил характерни танци. Трето място и бронзова купа журито е отредило и за хореографията на Сергей Казарин „Картина от Гърция“, както и за танца му „Знам”, направен по едноименната песен на Любо Киров. С трето място и бронзова купа са се върнали и децата, които танцуват в квартета „Без думи“ – Ивелина, Пламена, Мария-Тейлър и Радина, хореографията е на Виргиния Казарина. Бронзови купи е спечелила и Мария Казарина за две от своите съвременни хореографии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *