Времето

Времето на 4 април, вторник: Започва захлаждане, до края на седмицата динамично, с валежи и гръмотевични бури

Вечерта и през нощта облачността ще се увеличи и през нощта на места ще превали дъжд. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 6 и 9 гр. За района на В. Търново се очаква минимална температура 7. През деня ще преобладава време със значителна облачност. На места ще превалява дъжд. Възможни са и гръмотевици. Вечерта и през нощта срещу сряда облачността временно ще намалее. През деня ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 15 и 18, за В. Търново максимална температура 18. Атмосферното налягане бавно ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 28.0 през 2012 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 1.0 през 2001 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 55 минути и ще залезе в 19 часа и 47 минути. Фаза на Луната: седем денонощия след новолуние.

До неделя облачността ще се променя динамично, след обяд и вечер ще бъде предимно значителна, на места с превалявания от дъжд. Възможни са и гръмотевици. Във вторник ще духа слаб вятър от изток-североизток, в сряда ще бъде почти тихо. От четвъртък до неделя вятърът ще бъде умерен, на моменти силен, от запад-северозапад. При гръмотевична буря вятърът ще се усилва до умерен и силен по гръмотевичния облак. В понеделник ще преобладава време с незначителна облачност и слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. До събота температурите постепенно ще се понижават. Минималните ще бъдат между 4 и 9, в събота и неделя между 1 и 4. Максималните ще бъдат в интервала 12 – 17, малко по-ниски през уикенда. В понеделник минималните температури ще бъдат между 4 и 7. Максималните ще бъдат в интервала 17 – 20.

Над западните и централни части на Стара планина от вторник до неделя, през по-голямата част от деня, ще има значителна облачност и на места ще превалява дъжд и мокър сняг. Временно намаление на облачността се очаква в часовете преди обяд. Във вторник ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. В сряда вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде умерен. От четвъртък до неделя ще духа умерен до силен вятър от северозапад. В понеделник вятърът ще се задържи от северозапад, но ще отслабне. Максималната температура на 1200 м във вторник ще бъде между 6 и 8, в сряда и четвъртък ще се понижава, като в четвъртък след обяд и в петък ще бъде около 0 – 2. От събота се очаква затопляне и максималната температура на 1200 м в неделя и понеделник ще бъде 6 – 8. На 2000 м температурите през целия период ще бъдат с около 5 по-ниски от тези на 1200 м.

НИМХ – филиал Плевен, – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *