Два медала за Мария Ангелова от международния турнир „Жулиета Шишманова”

Най-добрите гимнастички на България от категория девойки и жени участваха в международния турнир „Жулиета Шишманова”. Надпреварата с ранг на държавно първенство е в памет на загиналата в самолетна катастрофа през 1978 година треньорка Жулиета Шишманова. Още на квалификацията се видя огромният напредък на великотърновския клуб „Етър елит“.

Анна Чалъкова, Ралица Николова, Мария Ангелова преминаха квалификацията и играха в топ 25. Ивена Коджейкова след допуснати грешки остана на едно място от линията на квалификация.

Мария Ангелова влезе на три от финалите при девойките – на обръч, бухалки и лента. В деня на изиграването им се представи много добре и спечели бронзов медал на обръч и сребърен на лента, така дълго чаканите медали за клуба в най-високата категория.

Успоредно с участията в Държавния спортен календар, тече и подготовката за Световното първенство по естетическа групова гимнастика, което ще се състои от 25 до 28 май в град Хелзинкки (Финландия). Продължават да се събират средства за двата отбора, които ще представят България на Световното първенство, съобщи старши треньорът Савина Ганчева.

На Зоналното първенство по масов спорт в Плевен през април ще участват деца от клуба, от детски градини „Соня”, „Пролет” и „Евгения Кисимова”, училище „Вела Благоева” и отборът на майките, общо 67 състезателки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *