69 четения

Добромир Добрев и Дилян Млъзев – кметове на месеца

КМЕТЪТ НА ГОРНА ОРЯХОВИЦА ИНЖ. ДОБРОМИР ДОБРЕВ Е ОТЛИЧЕН В КОНКУРСА „КМЕТ НА МЕСЕЦА“ НА ПОРТАЛА на българските общини kmeta.bg. Управникът на железничарския град е избран за фаворит в категорията „Общини с население между 20 и 50 хиляди души”.

Той събира 65% от гласовете заради парковете, които са емблематични за града и любимо място за отдих и почивка на горнооряховчани. Парк „Никола Петров“ се намира в началото на града и е кръстен на първия българин – световен шампион по класическа борба през 1900 г. в Париж. През 2013 г. е подменено осветлението в парка, а през 2016 г. са изградени дeтcкa плoщaдкa и фитнec нa oткpитo. Поставени са нови пейки и маса за шах и табла. Парк „Никола Панайотов“ (бившият парк „Пролет“) се намира в един от най-големите квартали в града – „Пролет“. По проект, реализиран с финансовата помощ на ОП „Регионално развитие“, е извършена цялостна реконструкция на парка – изградени са нови алеи, поставени са беседки, пейки, две детски площадки със съоръжения за игра. В парка са засадени дръвчета, оформени са цветни фигури. Монтирани са рампи за скейтборд, както и фитнесуреди на открито. До парка е изградена мултифункционална спортна площадка с комбинирано игрище за хандбал, минифутбол, баскетбол и волейбол. Средствата за изграждане на мултифункционалното игрище са по публично-инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Други два парка в Горна Оряховица – „Градска градина“ и „Детски кът“, очакват реконструкция в рамките на проект „Обновяване на градската среда“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020. В първия ежегодно се провежда семейният спортно-екологичен празник „Фамилатлон“, както и единственият в България празник на горнооряховския суджук.

ПРИ НАЙ-МАЛКИТЕ ОБЩИНИ С НАСЕЛЕНИЕ ПОД 20 000 ДУШИ ЗА ПОБЕДИТЕЛ Е ИЗБРАН КМЕТЪТ НА ЕЛЕНА ДИЛЯН МЛЪЗЕВ, също за състоянието на парковите площи. Парк „Калето” е зеленият оазис на град Елена, разположен на територия от около 6000 кв. м. През месец октомври 2013 г. по проект, реализиран от община Елена, паркът беше почистен и облагороден. Бяха засадени 50 декоративни вечнозелени храста, десет кестена и десет каталпи. Поставиха се нови беседки, 15 пейки и 15 кошчета за отпадъци.

2 коментара за “Добромир Добрев и Дилян Млъзев – кметове на месеца

 • 03.04.2017 в 14:46
  Permalink

  Аре стига смешки де!
  Всичко в тая псевдодържава стана фалшиво!
  От къдя накъдя Добри кмет на месец? За крадец на месеца – да, ама за кмет – също да, но първи по некадърност.

  Отговор
 • 03.04.2017 в 18:32
  Permalink

  Ох ма майко….,това за първи Април ли беше?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!