Празникът „Засмяна пролет“ събра 250 участници

ПЪРВО МЯСТО И НАГРАДАТА НА КМЕТА НА ДЕБЕЛЕЦ ГРАБНА ГРУПА „БАЛКАНСКИ ПОЛЪХ” ОТ КИЛИФАРЕВО ОТ ХХ ОБЩИНСКИ ПРАЗНИК НА ГРАДСКАТА ПЕСЕН „ЗАСМЯНА ПРОЛЕТ“. Ръководител на състава е Делян Пенчев. С отличието на кмета Снежана Първанова си тръгнаха и изпълнителите от група „Бели хризантеми“ от Беляковец с ръководител Георги Янков. Групата спечели и трето място в генералната класация на журито.

Празникът, който по традиция се провежда в Дебелец, събра повече от 250 изпълнители от 16 населени места в община Велико Търново.

Група „Незабравими спомени” с ръководител Борис Спиридонов грабна втората награда. С поощрителна награда от празника си тръгна съставът от Пчелище „Незабравка” с ръководител Христина Лазарова. Наградени бяха и индивидуалните изпълнители от Арбанаси Тодор Стефанов и Марияна Дамянова, както и дует „Аз и ти” от с. Самоводене.

По традиция домакините от НЧ „Съгласие – Дебелец” бяха подготвили за всички грамоти за участие и уникални сувенири, изработени от клуб „Дебелчанка” при читалището.

Двадесетото издание на празника „Засмяна пролет” започна с презентация под наслов „Песен моя, обич моя..” . Ретроспекцията от снимков материал разходи гостите в залата през изминалите години на празника. Гости на фестивала тази година бяха Христо Кидиков, дългогодишния диригент на градския духов оркестър във Велико Търново Харалампи Попов и Кинче Иванова, главен експерт в дирекция „Култура, туризъм и международни отношения” на Община Велико Търново.

В програмата на празника бяха изпети 43 градски песни, четири от които авторски по текст и музика на участниците в празника.

След приключване на концертната програма се състоя и традиционната творческа среща на ръководителите на съставите с музикалните специалисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *