69 четения

Раздадоха наградите от конкурса „Пролет в Търновград”

ВЕЛИСЛАВА БОЯНОВА, ЦВЕТИН КРЪСТЕВ И ЛЮБОМИРА ДИМИТРОВА СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ТАЗГОДИШНИЯ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ПРОЛЕТ В ТЪРНОВГРАД”, организиран от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” и Младежкия дом във Велико Търново. Състезанието се провежда в три категории – за поезия, проза и есе.

Победителката при поетите Велислава Боянова е представител на литературен клуб „Пегас/чета” в Стражица. От същия клуб са и Анджела Наки и Ивета Георгиева, които са заели второ и трето място. Ръководител на поетичната група е Тодорка Цонева.

В категорията проза след Цветин Кръстев са се подредили Ивет Тодорова, Цветина Борисова и Радослава Игнатова. И четиримата са членове на клуб „Ерато” при Природо-математическа гимназия „Васил Друмев” в старата столица. Възпитаниците на Камелия Станчева са участвали със своите версии на легендите за Търновград.

Любомира Димитрова, която е победител сред авторите на есета, е ученичка в СУ „Н. Катранов” в Свищов. Следват двама представители на клуб „Ерато” – Славомир Иванов и Невена Христова. Диана Михайлова от професионалната гимназия „Св. Кл. Охридски” в Монтана също има втора награда. Третото място са си поделили Борис Цонев и Десислава Илиева от клуб „Ерато”.

Предстои да излезе сборник, в който ще бъдат публикувани творбите на всички участници в конкурса.

50 ученици от четири области в страната – Велико Търново, София, Бургас и Монтана, са участвали в конкурса. Председател на журито е проф. д-р Радослав Радев, преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Участниците, които са се класирали в челните тройки, получиха наградите си миналия ден на церемония в Младежкия дом. Тържеството в тяхна чест започна с рок версия на химна на Велико Търново, изпълнен от деветокласниците Борис Цонев и Владимир Друмев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!