35 четения

Ученици от Хуманитарната гимназия с награди от национален конкурс за млади журналисти

РАДИОПРЕДАВАНЕ ЗА КРЕПОСТТА ТРАПЕЗИЦА НА МЛАДИТЕ ЖУРАНАЛИСТИ НА ПРОФИЛИРАНАТА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” СПЕЧЕЛИ ТРИ НАГРАДИ на Петия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов”. 11-минутното предаване беше отличено със специалната награда на Община Разград, специалната награда на Регионалния исторически музей и първо място във възрастовата група 9 – 12 клас в направление „Радиожурналистика”. С ръководителя си Таня Мишева младите журналисти посетиха социализираната крепост Трапезица, където чуха екскурзоводската беседа на Соня Петрова от РИМ, която послужи за основа на радиопредаването. Подбора на музикалния фон и въздействащия монтаж направи операторът Атанас Тачев.

Първа награда в Петия национален конкурс за творбата си на тема „Крадецът на праскови” – невъзможната любов и изборът на двама млади” спечели Вирджиния Георгиева, индивидуално второ място има Хрисимира Димитрова в направление „Публицистичен материал за вестник”, раздел „Есе”, за позицията си по избараната от нея тема „Моля, уважавай моите права, защото…”. Поощрителна награда получи и Павел Недев от 12-и клас на ПХГ за проучването си за историята на един русалски четник от четата на Бачо Киро.

Отличена в конкурса беше и Яница Стойкова от 11-и клас на Езиковата гимназия във Велико Търново.

Разград събра цвета на ученическата журналистика у нас. В най-големия конкурс за млади репортери под егидата на Министерството на образованието и науката уастваха над 240 ученици. Темата „Светът под лупа” на тазгодишното издание събра млади журналисти от 21 населени места на страната. Центърът на ученическо техническо и научно творчество събра учениците журналисти на творческа среща, където беше обменен опитът на репортерите от различни клубове в страната. Специален подарък за всички беше интересната разходка в древноримския Абритус и интерактивния музей на Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!